rss      tw      fb
Keres

DK: Aki Rikárdót bántja, az minden magyart bánt!


OS 2015. január 3., szombat 10:36

A Demokratikus Koalíció közleménye

Novák Előd jobbikos politikus 2015 legszégyenletesebb újévi köszöntését osztotta meg facebook oldalán. Novák - annak kapcsán, hogy 2015 első újszülöttje a Rikárdó nevet viseli - azt írta, hogy „...Rikárdó mellett azért persze szaporodik a magyar is néhol, pl. a mi családunkban is...” A jobbikos politikus szerint tehát a Rikárdók nem tartoznak a magyarok közé.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja Novák Előd nyíltan szélsőséges szavait. Novák is egy azon jobbikos képviselők közül, akik rasszista és kirekesztő megnyilvánulásokkal igyekeznek szítani a társadalmi feszültséget magyar és magyar között. A DK arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy Novák felszólalásai alatt - témától függetlenül - hagyják el a termet; ne tiszteljenek meg jelenlétükkel egy olyan embert, aki származási alapon osztogatná a magyar jelzőt! A DK továbbá reméli, hogy azok a parlamenti pártok, akik eddig közös kezdeményezéseket nyújtottak be a Jobbikkal, a jövőben nem fogják ezt megtenni.

A Demokratikus Koalíció mindenkit szeretne emlékeztetni Illyés Gyula szavaira, miszerint „az a magyar, aki annak vallja magát”. A Demokratikus Koalíció vezető politikusai tiltakozásuk jeléül saját facebook oldalaikon a mai napra „felveszik” a Rikárdó nevet, azt kifejezvén, hogy a magyarságból származási alapon történő kirekesztés minden magyar ember számára sértő.

Oláh Lajos (Rikárdó)

országgyűlési képviselő

Demokratikus Koalíció

Kiadó: Demokratikus Koalíció