rss      tw      fb
Keres

A Közmunkás Szakszervezet közleménye


OS 2015. január 3., szombat 13:36

Közlemény

A Békés megyei Bucsán, 2014. január 3-án 10.00 óra körül egy személygépkocsi halálra gázolt két, az árokpartot tisztító közmunkás családanyát.

A tragikus balesetet követő napok eseményei újra rámutattak több százezer közmunkás, vagy inkább közmunkára ítélt magyar ember mérhetetlen kiszolgáltatottságára.

Tény: Napokkal a tragédia után, csak a nyilvánosság erejével lehetett az állami munkáltatókat rávenni az árván maradt családok erkölcsi támogatására, és ami legalább ilyen fontos, anyagi megsegítésére.

A hatalom viselkedése megdöbbentő, és egyben elgondolkodtató volt, hiszen akkor is jelezte a RENDSZER társadalom szemléletét.

A tragédia után egy évvel, 2015. január 3-án a közmunkás fizetés még mindig 37.000 forinttal kevesebb, mint a létminimum.

"Az út szélén lévőknek” az egész országban, az út szélén dolgozóknak Bucsán, közmunkásoknak és családjaiknak ezt ajánlja a hatalom. Lecsúszást, megaláztatást, szegénységet, nyomort és a végén szociális temetés.

A Közmunkás Szakszervezet az elhunyt dolgozókra emlékezve, nem tehet mást, mint hogy visszautasítja a RENDSZER társadalom szemléletét, és a legvégsőkig elmegy a közmunkára ítélt emberek állampolgári jogainak visszaszerzéséért, emberi méltóság megőrzéséért.

2015. január 3.

Közmunkás Szakszervezet „Munkát, kenyeret, tisztességes béreket egyesület

Kiadó: Közmunkás Szakszervezet