rss      tw      fb
Keres

DK: Szanyi Tibor kirohanása hivatalos álláspont az MSZP-nél?


MTI 2015. január 4., vasárnap 9:08

A Demokratikus Koalíció közleménye

Szanyi Tibor MSZP-s politikus a facebook oldalán Angela Merkel elleni tüntetésre buzdított, mert szerinte a német kancellár nem hálálta meg eléggé, „amit Németh és Horn tettek Magyarországért, Németországért, Európáért!” Szanyi szavai több szempontból is érthetetlenek, főleg, hogy ő az MSZP Európai Parlamenti képviselője.

Szanyi Tibor facebookon történt kirohanása idején megfeledkezhetett arról, hogy Angela Merkel nem csak az EU-nak, hanem annak a német kormánykoalíciónak is az egyik legbefolyásosabb politikusa, melynek minden tagja - a német szociáldemokrata párt is - egyformán érdekelt az európai integrációban és az európai értékek közös képviseletében. Szanyi Tibor nyilatkozatának szavai alapján úgy tűnhet, mintha nem is értené az Európai Unió szellemiségét és működését - ami egy EP-képviselőtől aggasztó jelenség.

A Demokratikus Koalíció azt szeretné megtudni az MSZP-től, hogy Szanyi szavai tekinthetőek-e a párt hivatalos álláspontjának? A DK szerint az ellenzéki pártok felelőssége, hogy képesek-e javítani Magyarország negatív megítélésén az Európai Unióban, Szanyi szavai azonban csak megerősítik az Orbán-kormány nyugatellenes nézeteit, tovább rontva az országunkról kialakult képet. A Demokratikus Koalíció az Európai Uniót továbbra is hazánk elkötelezett szövetségesének tartja, hiszen Magyarország számára a demokratikus nyugatnak és az európai közösségnek nincs alternatívája.

Gréczy Zsolt

szóvivő DK

Kiadó: Demokratikus Koalíció