rss      tw      fb
Keres

Quaestor - Fidesz: politikai cirkusz helyett az ellenzék inkább támogassa a kormány erőfeszítéseit!


MTI 2015. március 27., péntek 18:30

A Fidesz arra szólítja fel az ellenzéki pártokat, hogy politikai cirkusz helyett inkább vegyenek részt az érdemi munkában, támogassák a kormány erőfeszítéseit azon törvények megalkotásában, amelyekkel rendet kíván tenni a brókerpiacon.

A nagyobbik kormánypárt frakciója pénteki közleményében arra hívta fel az ellenzéket, politikai színjáték helyett inkább támogassa azt a javaslatát, amely lehetővé teszi, hogy „az összes szélhámos összes cégének vagyonát", és akár személyes vagyonát is zárolni lehessen már folyamatban lévő ügyekben is.

A Fidesz szerint az ellenzéknek saját politikai érdekeinél most fontosabb kellene hogy legyen az évtizedes pénzügyi korrupció károsultjainak kártalanítása és a felelősök felelősségre vonása. Azt írták, a kormány, a nyomozó hatóságok, a jegybank, a kártalanító alapok, a kormánypárti frakció mind teszik a dolgukat, és véget vetnek annak az évtizedes pénzügyi korrupciónak, ami a szocialisták idején zavartalanul folyhatott.

Véleményük szerint az évtizedes pénzügyi korrupcióért felelős szocialisták azt a miniszterelnököt és azt a kormányt akarják bemocskolni, amelyek elszámoltatják a felelősöket és rendet tesznek a brókerpiacon.

A Fidesz szerint a parlamenti vizsgálóbizottság előtt a szocialisták hamarosan végre felelhetnek arra is, vajon miért hunytak szemet az évtizedes pénzügyi korrupció fölött, miért ültettek brókereket a kormányukba és mit keresnek az embereik a brókercégek hálózatában.

Közölték: sokakkal együtt üdvözlik, hogy a hatóságok napról napra egyre előrébb tartanak a nyomozásban, és egymás után kattan a bilincs a brókerbotrány érintettjein, így mielőbb választ kaphatnak arra, kik és hová tüntették el az emberek pénzét.

A Fidesz azt követően adott ki közleményt, hogy Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke egy pénteki sajtótájékoztatón azt közölte, pártja kikéri Tarsoly Csabának, a Quaestor elnök-vezérigazgatójának Orbán Viktor kormányfőnek küldött levelét, illetve a február 25-ei kormányülés szó szerinti jegyzőkönyvét és hangfelvételét.

A Jobbik kezdeményezésére, miszerint a politikusok nyilatkozzanak: ők vagy családtagjaik vettek-e ki pénzt a Quaestorból március 1. és 9. között, Lukács Zoltán úgy reagált, köszönik a Jobbiknak, hogy akciójukat felkarolta, hiszen az MSZP már napokkal ezelőtt kezdeményezett egy hasonló nyilatkozatot.