rss      tw      fb
Keres

Timár Gábor lett Kisbodak polgármestere


MTI 2015. március 31., kedd 13:50

Timár Gábor (független) lett a Győr-Moson-Sopron megyei Kisbodak polgármestere 117 érvényes szavazattal, miután eredményes volt a vasárnap tartott időközi polgármester-választás a településen - közölte a helyi választási iroda vezetője vasárnap este az MTI-vel.

Veilandics Eszter elmondta, hogy a 304 választásra jogosult közül 118-an adták le voksukat az egyetlen indulóra. Egy érvénytelen szavazólap volt, azt üresen dobta be valaki az urnába. Rendkívüli esemény nem zavarta meg az időközi választást.

Az irodavezető hozzátette: július közepén lesz még egy időközi választás Kisbodalon, miután a települést eddig alpolgármesterként irányító Timár Gábor helye megürült a testületben, emellett a tavaly októberi választás után egy képviselő lemondott mandátumáról.

A helyi választási bizottságnak a választás dátumát a mai naptól számított 30 napig van lehetősége kitűzni.

Timár Gábor (független) az MTI érdeklődésére elmondta, a ciklus legfontosabb feladata, hogy a településen elért eddigi eredményeket tovább vigye, a korábbi polgármesterrel közösen kialakított fejlesztéspolitikát becsülettel és legjobb tudása szerint végezze.

A szigetközi település vezetője példaként említette a turizmus fejlesztését. Felvették a kapcsolatot a Szentendrei Szabadtéri Múzeummal is, velük közösen még ebben az évben szeretnék felújítani a településen egyedülálló szabadtéri kemencéket. Emellett nyitni szeretne a helyi civil szervezetek felé, velük együttműködve tenne a helyi kultúráért, művelődésért.

Kisbodakon tavaly december végén hunyt el a települést 2014. október 12-től vezető Bertalan Péter Zoltán (független).