rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: A magyar termék rendelet módosítását kezdeményezte a védjegy kiadásra jogosult szervezet


MTI 2015. március 30., hétfő 2:23

A magyar termék rendelet módosítását kezdeményezte a Nemzetgazdasági Minisztériumnál a védjegyek kiadására jogosult nonprofit szervezet - írja a Napi Gazdaság hétfői számában.

Borza Martina, a Magyar Termék Nonprofit Kft. titkára a lapnak elmondta, kezdeményezték a Nemzetgazdasági Minisztériumnál, hogy készüljön rendelet a nem élelmiszer jellegű kiskereskedelmi termékek esetében is az eredetjelölések szabályozása érdekében.

A titkár tájékoztatása szerint jelenleg mintegy 3200 készítményen használják a magyar termék rendeletnek megfelelő jelöléseket, amelyek alapján a vásárlók egyértelmű tájékoztatást kapnak az áru származásáról.

A lap írása szerint a 100 százalékban magyar alapanyagokból, Magyarországon készült készítményekre utaló magyar termék jelölést 1240 árucikk használhatja, emellett 1100 terméken szerepelhet a hazai, illetve további 860 árucikk kapta meg a hazai feldolgozású termék jelölés használati jogát, a védjegyeket mintegy 80 százalékban élelmiszer-ipari készítményeken tüntetik fel.