rss      tw      fb
Keres

DK: A diákmunkát is ellehetetleníti a boltbezárás


OS 2015. március 30., hétfő 11:23

A Demokratikus Koalíció közleménye

A kormány annak ellenére vezette be a vasárnapi boltbezárást, hogy pontosan tudta: emberek tízezrei fognak munka nélkül maradni. Ebben a több tízezer emberben azonban nem csak a családjuk eltartásáért küzdő „keményen dolgozó emberek", hanem a tanulni akaró fiatalok is benne vannak. Sok egyetemista kényszerül a tanulmányai mellett hétvégi munkát vállalni azért, hogy ki tudja fizetni a tandíját vagy az albérletét.

Ezek a fiatalok - a hatalom hetvenkedőivel szemben - valóban a saját lábukon állnak és az elveszített vasárnapi munkalehetőségük akár a tanulmányaik feladására is kényszerítheti őket. Egy mai magyar fiatalnak márpedig nem sok kilátása van a tanuláson kívül: vagy külföldre megy vagy közmunkás lesz, az utóbbit pedig nyilvánvalóan senki sem szeretné. A felsőoktatás szándékos leépítése és a diákmunka lehetőségeinek korlátozása így együttesen biztosítják be a fiatalok kivándorlását és a magyar társadalom egyre gyorsuló elöregedését.

A Demokratikus Koalíció szerint a vasárnapi boltbezárás következményei azt mutatják, hogy az Orbán-kormány a rendszerváltás óta eltelt időszak egyik legkárosabb törvényét fogadta el. A DK szerint mind a fiataloknak, mind a teljes társadalomnak az az érdeke, hogy a boltok vasárnapi zárva tartását előíró törvényt eltöröljék, ezt pedig a DK az Orbán-rendszer bukása után meg is fogja tenni!

Pap Kinga

A DK ifjúsági munkacsoportjának társelnöke

Gréczy Zsolt

A DK szóvivője

Kiadó: Demokratikus Koalíció