rss      tw      fb
Keres

Tapolcai választás - Gőgös: az MSZP büntetőfeljelentést tesz a lejárató kampány miatt


MTI 2015. március 30., hétfő 12:01

Az MSZP büntetőfeljelentést tesz a tapolcai választókerületben terjesztett, a jelöltjüket lejárató kiadvány miatt - közölte a párt elnökhelyettese hétfői ajkai sajtótájékoztatóján.

Gőgös Zoltán azt mondta, Pad Ferencet, a tapolcai időközi országgyűlési választáson a baloldali ellenzék támogatásával induló képviselőjelöltet „demokráciában nem szokásos módon” névtelen kiadványban támadják, „mely mögött minden jel szerint a Fidesz áll”. Ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést rágalmazás és becsületsértés miatt.

Az MSZP elnökhelyettese kijelentette: ”a Fidesz érzi a vesztét, ezért kezdett lejárató kampányba”, és jelentette meg ezt a ”hazugságokkal teli kiadványt”.

A sajtó képviselőinek nem mutatták meg a kiadványt, de Gőgös Zoltán azt mondta, a szórólap azt tartalmazza, ami a Fidesz szombati sajtótájékoztatóján is elhangzott.

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) szombati budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az MSZP kormányzása idején megduplázódott a munkanélküliség, a 2010-es adatok szerint csak Veszprém megyében az állástalanok száma elérte a 24 ezer főt. Pad Ferenc olyanokkal „paktált le", akik egyhavi nyugdíjat elvettek az idősektől, akik 2002-2010 között folyamatos megszorításokkal sújtották az országot, miközben hagyták, hogy a külföldi extraprofittal rendelkező vállalatok kirabolják azt. Ebben az időszakban nőtt duplájára az államadósság és ezen belül a települések adóssága is - tette hozzá. Ebben az időszakban hajszolták bele devizahitelekbe az országot, és több mint 1280 milliárd forint adósságba „kergették” az önkormányzatokat. Ehhez Ajka 5,2 milliárd forinttal járult hozzá mondta a kormánypárti politikus.

Szűcs Lajos úgy fogalmazott: Pad Ferenc eddigi munkája és megnyilvánulásai azt mutatják, hogy haszonélvezője és kihasználója volt ezeknek a lehetőségeknek. A baloldali jelölt szakszervezeti vezető volt, önkormányzati képviselő, az önkormányzati távhőcég felügyelő bizottságának tagja és a Mal Zrt.-ben is dolgozik - sorolta. Kitért arra, hogy 2010 októberében, amikor bekövetkezett a vörösiszap-katasztrófa, Pad Ferenc a Mal Zrt. dolgozója és a cég vezetőségének tagja volt. Sem akkor, sem azóta nem lehetett egyetlen egyszer sem arról hallani, mit tett annak érdekében, hogy a katasztrófát elkerüljék - mondta szombaton Szűcs Lajos.

Gőgös Zoltán úgy fogalmazott: követelik, hogy hagyják abba jelöltjük lejáratását.

Az MSZP elnökhelyettese szólt arról is, hogy sokan megigényelték a pénzüket a Quaestor-károsultak közül, de a ”kisemberek” nem kaptak pénzt, csupán a ”bennfentesek”, köztük a külügyminisztérium kereskedőháza, valamint több budapesti Quaestor-vezető jutott a pénzéhez március 9-én.

Gőgös Zoltán arról is beszélt, hogy húsvétkor nem fognak kampányrendezvényeket tartani, hiszen nem akarják megzavarni az ünnepet és erre bíztatják a többi pártot is.

Pad Ferenc úgy fogalmazott: a napokban a választókerületben terjesztett szórólap tartalma miatt felháborodott telefonálók keresték, hozzátéve, abban bízik, hogy sokan vannak, akik nem hiszik el az ellene felhozott vádakat. A képviselőjelölt reményét fejezte ki, hogy a Quaestor-botrány károsultjai vissza fogják kapni a pénzüket.

Veszprém megye 3. számú választókerületében azért kell időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.