rss      tw      fb
Keres

A közmédia kitüntetett munkatársait köszöntötték


MTI 2015. március 30., hétfő 16:47

A közszolgálati média március 15. alkalmából kitüntetett munkatársait és partnereit köszöntötte hétfőn a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a társaság budapesti, Kunigunda úti központjában.

Szabó László Zsolt hangsúlyozta: nagy öröm a közmédiának, hogy ennyi tehetséges munkatársát díjazták legszebb nemzeti ünnepünk alkalmából.

A nemzeti ünnep alkalmából Balogh Júlia szerkesztő-műsorvezető a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét, Tarnai Kiss László vezető szerkesztő a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át, míg Gundel-Takács Gábor szerkesztő-műsorvezető és Filippinyi Éva kiemelt szerkesztő Táncsics Mihály-, Horváth Mária énekművész pedig Liszt Ferenc-díjat kapott.

Jancsó Kornél és Gulyás László, az MTVA két munkatársa volt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Média Életműdíjának idei kitüntetettje, míg Média Nívódíjat vehetett át a közmédia munkatársai közül Spiller István hírügynökségi szerkesztő és Illyés Tibor fotóriporter, Média Oklevelet pedig Halászi László televíziós szerkesztő kapott.

Balogh István informatikai telekommunikáció vezető Puskás Tivadar-díjban részesült.

A Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozatát vehette át Molnár Pál rádiós szerkesztő, míg az Erkel Ferenc-díj egyik kitüntetettje Zombola Péter művészeti koordinátor, egyetemi adjunktus, zeneszerző volt.

Krizbai Diána hírügynökségi újságíró a Honvédelemért érdemrend III. fokozatát, Nagy Eszter Dóra hírügynökségi újságíró az Országos Rendőr-főkapitányság Aranytoll elismerését, Berkó Gergely hírügynökségi újságíró a Győr-Moson-Sopron megye szolgálatáért díjat vehette át a magyar sajtó napja alkalmából.

A külső partnerként az MTVA-val együttműködő alkotók közül a március 15-én Kossurh-díjjal elismert Hűvösvölgyi Ildikót, a most Balázs Béla-díjas Kabay Barnát és Petényi Katalint, a Jázsai Mari-díjas Kautzky Armandot és a Magyarország Érdemes Művésze díjban részesült Rátóti Zoltánt köszöntötték az ünnepségen. (FOTÓ)