rss      tw      fb
Keres

Tapolcai választás - Feljelentést tesz a Fidesz lejárató kiadványok miatt


MTI 2015. március 30., hétfő 18:09

A Fidesz büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a Tapolcán és környékén terjesztett lejárató kiadványok ügyében - közölte a párt hétfőn az MTI-vel.

A közleményben hangsúlyozzák: a Fidesz fontosnak tartja a választókerület jövőjét érintő, tényeken alapuló vitát, de az ellenzéki pártok által korábban is alkalmazott rágalom- és hazugságkampányt elutasítja.

„Sajnálatosnak tartjuk, hogy az ellenzéki erők nem hagyták maguk mögött Ron Werber és a hamisított videók korszakát” - fogalmaznak a közleményben.

Korábban az MSZP azt közölte, hogy büntetőfeljelentést tesz a tapolcai választókerületben terjesztett, a jelöltjüket lejárató kiadvány miatt. Gőgös Zoltán, a párt elnökhelyettese hétfői ajkai sajtótájékoztatóján azt mondta: Pad Ferencet, a tapolcai időközi országgyűlési választáson a baloldali ellenzék támogatásával induló képviselőjelöltet „demokráciában nem szokásos módon” névtelen kiadványban támadják, „mely mögött minden jel szerint a Fidesz áll”. Ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést rágalmazás és becsületsértés miatt.

Veszprém megye 3. számú választókerületében azért kell időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.