rss      tw      fb
Keres

Tavaszköszöntő túrák indulnak húsvétkor a Gemencben


MTI 2015. március 31., kedd 10:27

A tavaszt ünneplő túrákra várja a természetbarátokat szombaton a Gemenc Zrt., a kirándulók erdei vasúttal és gyalogosan járhatják be a gemenci ártéri erdőt - közölte az erdőgazdaság az MTI-vel.

A Gemenci kikelet elnevezésű program keretében két túra indul szombaton délelőtt a Gemenc északi kapujának számító keselyűsi fogadóépülettől, illetve a pörbölyi ökoturisztikai központtól.

A résztvevők túravezetők segítségével ismerhetik meg az ébredő gemenci erdő növény- és állatvilágát. A Keselyűstől induló túra a Gemenc-Dunapartig erdei vasúton halad, amit egy hét kilométeres gyalogtúra követ a Forgó-tavi tanösvénynél. Az útvonalon mások mellett fekete gólyákat, nagykócsagokat, vöcsköt, vízi tyúkot, bakcsót lehet majd megfigyelni, és kis szerencsével a közelben fészkelő réti sast is megpillanthatják a túrázók.

A Pörbölyről induló kirándulás Lassi állomásig tartó első szakaszát vasúton, majd egy 9 kilométeres távot gyalogosan tehetnek meg a természetbarátok holtágak, ártéri rétek érintésével. Az útvonal vadföldek mellett halad majd, de meg lehet figyelni a Rezéti-Dunánál lévő szürkegém-telepet is, ahol körülbelül harminc pár fészkel - mondta Badari-Csiszár Angéla programszervező az MTI-nek.