rss      tw      fb
Keres

Húsvét - Nyuszi-simogató várja a gyerekeket az Állatkertben


MTI 2015. március 31., kedd 14:19

Nyuszi-simogatóval és örökbefogadási lehetőséggel várja a gyerekeket húsvétkor a Fővárosi Állat- és Növénykert.

A felelős állattartásra buzdítja a családokat az Állatkert alapítványa, amely a húsvéti ünnepek közeledtével április 2. és 7. között nyuszi-simogatóval és speciális örökbefogadási akcióval várj a családokat. A program üzenete, hogy a szülők ne vegyenek húsvétra élő állatot gyerekeiknek - olvasható az alapítvány közleményében.

Az intézmény azért szervezi meg a programot, hogy a gyerekeknek lehetőségük legyen „kockázat nélkül” az élő állatok simogatására, és a róluk való gondoskodásra.

Az állatvédők tapasztalatai szerint az otthonra vásárolt húsvéti nyuszik esetében a néhány napos szórakozás után általában a gyerekek nem tudnak mit kezdeni az állatokkal, ezért nagyrészük hamar elpusztul a szakszerűtlen tartás következtében, vagy azért, mert a megunt nyulakat egyszerűen szélnek eresztik a parkokban, kertekben a felelőtlen gazdák.

A speciális örökbefogadási kampány keretében az adoptálóról és a nyuszijáról készült közös fotót és az örökbefogadást igazoló oklevelet haza lehet vinni, valamint egy belépőjegyet is, a májusi nevelőszülői értekezletre. Az örökbefogadott nyuszikat később is meglátogathatják gazdáik az alapítványnál, a májusi szülői értekezletig.