rss      tw      fb
Keres

Teljesen megújult a Zsivaj utcai rendelő Kőbányán


MTI 2015. március 31., kedd 14:23

Teljesen megújult a Zsivaj utcai gyermek és felnőtt háziorvosi rendelő a főváros X. kerületében; a felújításra 145 millió forintot költöttek - tájékoztatta Kovács Róbert (Fidesz-KDNP), Kőbánya polgármestere kedden az MTI-t.

A kerület vezetőjének közleménye szerint a több mint 50 éves intézmény több szempontból is kritikus állapotban volt - például beázott a tető -, ezért a felújítást tavaly nyáron kezdték meg. Az épületet korszerű hőszigeteléssel látták el, kicserélték a belső burkolatokat és a nyílászárókat, korszerűsítették a világítást és a fűtési-hűtési rendszert, s modern beteghívó-, biztonsági- és vagyonvédelmi rendszert építettek ki.

A korábbi kettő helyett hat gyermekorvosi rendelőszobát építettek ki, modernizálták a várókat és akadálymentessé tették az épületet - sorolta Kovács Róbert.

A polgármester célként jelölte meg, hogy Kőbánya minden frekventált területén legyenek újraélesztő készülékek, így a rendelőben is elhelyeztek egy defibrillátort, amelyet - a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban, a Szivárvány Idősek Otthonában és az újhegyi orvosi rendelőben lévőhöz hasonlóan - a fel nem vett polgármesteri jutalmából vásárolt a kerület vezetője.