rss      tw      fb
Keres

Térfigyelő rendszert avattak Újpesten


MTI 2015. március 31., kedd 15:38

Egyelőre 40 kamerából álló térfigyelő rendszert avattak kedden Újpesten, a IV. kerületi rendőrkapitányságon.

A jövőben 55 kamerát magában foglaló hálózat kiépítésének mintegy 130 millió forintos költségét a kerület önkormányzata finanszírozta, amely évente 52 millió forinttal járul hozzá a rendszer működtetéséhez.

Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP), Újpest polgármestere ez alkalomból kifejezte reményét, hogy a bűnmegelőzést segítő térfigyelő kamerák működtetése nyomán tovább javul a városrész közbiztonsága. Hozzátette, hogy az állampolgárok által ingyenesen használható wifi-hálózatot is működtető rendszer kiépítését teljes egészében saját forrásból fedezte az önkormányzat.

Terdik Tamás, a terület rendőrkapitánya arról szólt, hogy a térfigyelő kamerák által közvetített képeket éjjel-nappal 2-2 rendőr figyeli, illetve ugyancsak 2-2 járőr vethető be az észlelt jogsértések esetén. Az ő szolgálatukhoz nyújt segítséget az önkormányzati támogatás.

Érdekességként említette, hogy már a próbaüzem ideje alatt három jogsértést derítettek fel a rendszer használatával, illetve azt, hogy kamerákhoz hangszórók is tartoznak, amelyek segítségével akár rá lehet szólni zajongó fiatalokra is.

Az átadás alkalmából tartott sajtótájékoztatón Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya azt hangsúlyozta, hogy a jövőben össze kívánják hangolni a főváros területén működő térfigyelő rendszerek működését, illetve az azokhoz kapcsolódó járőrszolgálatot.