rss      tw      fb
Keres

Befejeződött a komáromi kórház korszerűsítése


MTI 2015. március 31., kedd 15:56

A komáromi Selye János Kórházban kedden átadták a 15 ágyas, krónikus belgyógyászati betegeket ellátó osztályt. A 760 millió forintos beruházás keretében új műszereket szereztek be és épületgépészeti felújításokat valósítottak meg.

Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az átadás előtt elmondta, hogy az elmúlt hónapokban átalakították az egészségügyi rendszer háttérintézményeit. A kórházak új működési rendjében az intézmények függetlenségének megtartása mellett megyei együttműködési rendszert alakítanak ki, „melyben minden kórház főigazgatójának lesz szava” - tette hozzá.

Ferencz Péter főigazgató közölte, a kórház egy meglévő részében alakították ki a 15 ágyas, krónikus betegeket ellátó részleget, három- és négyágyas kórtermekkel, vizesblokkokkal. Korszerű műszerek beszerzésére 400 millió forintot fordítottak.

A most beszerzett digitális röntgent, az ultrahangkészülékeket, a sebészeti lézereket, altató- és lélegeztető gépeket diagnosztikai területen, valamint az egynapos sebészetben és a járóbeteg-ellátásban is használják.

Teljesen megújították a kórház informatikai rendszerét és egy új medikai szoftvert állítottak rendszerbe, ez utóbbi az elszámolási feltételeket segíti. A projekt része még a fűtéskorszerűsítés, amely energia- és költségtakarékossá tette a kórház, illetve a rendelőintézet fűtését.

A kórház további tervei szerint 30 ágyon szeretnék megvalósítani a több betegségben szenvedő, idős páciensek emelt szintű gerontológiai ellátását - tette hozzá a főigazgató.

A komáromi Selye János Kórházban 70 ágyas krónikus belgyógyászat működik, aktív reumatológiai ellátást 20 ágyon nyújtanak, az egynapos sebészet és nőgyógyászat részlege 15 ágyas.