rss      tw      fb
Keres

Szálló por - Ismét romlik a levegő Miskolc fölött

MTI 2010. december 30., csütörtök 17:18

Ismét romlik a levegő minősége Miskolc fölött, ezért várhatóan pénteken újra elrendelik a szmogriadót, és különböző korlátozásokra kérik fel a város lakóit - tájékoztatta Orosz Gábor, a polgármesteri hivatal szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A szálló por koncentrációja Miskolc két automata mérőállomásán, Búza téren és a Lavotta utcában várhatóan meghaladja a riasztási küszöbértéket, ezért pénteken hajnali öt órától elrendelhetik a riasztási fokozatot - olvasható a szóvivő közleményében.

A borsodi megyeszékhelyen ezt megelőzően december 16. és 26. között volt olyan magas a szálló por koncentrációja, hogy az elérte, illetve meghaladta a szmogriadó riasztási szintjét.

Ha a prognózis helytálló, péntektől a város polgármestere arra kéri a város lakóit, hogy mérsékeljék a szén- és fa-, illetve olajtüzelésű kályhák használatát, függesszék fel a porkibocsátással járó tevékenységeket, illetve lehetőleg senki ne használja autóját, főleg ha az dízelüzemű, utazzanak tömegközlekedési járművel, vagy közlekedjenek gyalogosan.