rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. január 13.

Bolgár György kérdései a január 13-ai műsorban

Mai műsorunkban megbeszéljük a sztrájkhelyzetet. Vagyis hogy holnap sem lesz tömegközlekedés Budapesten, sőt van olyan feltételezés hogy esetleg hetekig sem. Ráadásul a Gaskó-féle vasúti szakszervezet is bejelentette, hogy holnap reggel négy és nyolc között ugyancsak munkabeszüntetést tart. A Népszabadság becslése szerint a gazdasági veszteség napi több milliárd forint lehet. Kinek éri meg? 

Másik témánk, hogy a Polgári Együttműködés Egyesület elnöke, Balog Zoltán fideszes képviselő felkérte Orbán Viktort szokásos évértékelőjének megtartására. Erre valószínűleg február 5-én kerül sor, értesült a Magyar Nemzet. De Orbán Viktor tudtommal még nem válaszolt hogy eleget tesz-e a felkérésnek. Önök szerint?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy állítólag MDF-SZDSZ paktum készül a választási együttműködésről. Vajon lesz-e belőle valami, és lesz-e értelme?

De ha már itt tartunk, mit gondolnak arról a javaslatról amelyről a mai Népszabadságban írt egy politológus, hogy több választókerületben az MSZP-nek, az MDF-nek, az SZDSZ-nek és a Lehet más a politika nevű pártnak közös jelöltet kéne állítania, mert így, legalábbis néhány választókerületben, volna esélyük a Fidesz legyőzésére, és esetleg így lehetne megakadályozni a kétharmados fideszes többséget. Igaza van? És egyáltalán lehetséges ez?

És végül mi a véleményük arról, hogy a jobboldali sajtó vezető hírként tálalta Botka László szegedi szocialista polgármester nyaralását vagy telelését az ünnepek alatt. Ugyanis Zanzibárban töltött két hetet a feleségével, és mint írták, szolgálati kocsi vitte a repülőtérre. A szegedi fideszes elnök szerint 2006 óta ötven százalékkal nőtt a munkanélküliek száma a városban, az emberek többségének a téli rezsiköltség kifizetése is gondot okoz. 2009-ben a magyarok 69 százalékának arra sem telt, hogy belföldön akár egyetlen napot pihenhessen. És azt is felháborítónak tartotta, hogy a repülőtérről sofőr vezette szolgálati autóval tért haza a házaspár. Hogy lehet ebből vezető hír a mai Magyarországon? Lehet-e ezzel szavazatokat szerezni?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!