rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. január 19.

Bolgár György kérdései a január 19-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Fidesz egyre nagyobb erőbedobással igyekszik megmagyarázni bizonyítványát a nyugdíjasoknak. A napokban levelet küldenek egymillió hatszázezer nyugdíjas háztartásba, azzal az üzenettel, hogy a szocialisták alatt komoly veszélybe kerültek a nyugdíjak, és a nyugdíjasok akár  a nyugdíjuk felét is elveszthetik. Ezt a levelet Schmitt Pál írta alá, azok után, hogy a közelmúltban kiderült, a Fidesz a svéd nyugdíjrendszer bevezetésének gondolatával foglalkozik, aminek következtében a nyugdíjak akár 10-20 százalékkal is csökkenhetnek, és 70 éves korig is kéne dolgozni. Viszont az államnak nem kellene évről évre kipótolnia a nyugdíjkassza hiányát. Varga Mihály alelnök beszélt erről egy közgazdasági hetilapnak, majd a következő nap az egészet cáfolta.

Másik témánk ezzel nagyon is összefügg: teljes erővel kirobbant a választási kampány, bár a köztársasági elnök még ki sem írta a választásokat. A Fidesz levelez, Bokros telefonál, az MSZP, de a Fidesz is óriásplakátokat tesz ki, újsághirdetéseket ad föl. Rövid, visszafogott kampányra készülhetünk?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a hosszú BKV sztrájk után most a szakszervezetek veszekednek egymással , ha igaz, ezer forintos juttatásról. Ki érti ezt?

És végül mi a véleményük Kósa Lajos debreceni polgármester javaslatáról, hogy költöztessenek egyes minisztériumokat és országos intézményeket vidékre? Például az Agrárminisztériumot Debrecenbe. Szép ötlet, de értelmes-e?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!