rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. január 22.

Bolgár György kérdései a január 22-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a várakozásoknak megfelelően április 11-ére írta ki a választásokat a köztársasági elnök. Ezt meg sem várva a pártok már az elmúlt napokban teljes erővel megkezdték a köztéri kampányt, és jótékony kezek már hozzáláttak, legalábbis én ezt láttam, az óriásplakátok letépéséhez is. Teljes gőzzel előre?

Másik témánk, hogy egy volt szocialista politikus állítása szerint Szijjártó Péter évekkel ezelőtt rendszeresen egyeztetett Zuschlag Jánossal az ifjúsági szervezetek állami támogatásának elosztásáról. Szijjártó ezt kereken tagadta. A Népszabadság azonban azt írja, hogy több olyan Fidesz közeli szervezet nyert támogatást, amelynek ma már a nyomára se lehet bukkanni. Tetszettek volna előbb keresni őket?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Jobbik több év késéssel nyilvánosságra hozta a párt költségvetését, és ebből az derül ki, hogy annyi pénzből működnek, mint egy kisebb családi Bt. Takarékos magyarok?

Mi a véleményük továbbá az esztergomi csendrendeletről, vagyis arról, hogy a Fideszes polgármester megtiltotta a vitát és az interpellációkat az önkormányzati testület ülésein, nehogy a pártok politikai propagandára használják föl az alkalmat.

És végül hadd osszam meg önökkel az Echo tévé egyik műsorvezetőjének, Szaniszló Ferencnek néhány nappal ezelőtti gondolatait. A magyarokról mint kiválasztott népről értekezve elmondta, hogy a jó isten a Közel-Keletről kivezetett bennünket Tibetbe. Majd onnan Ázsián keresztül a szent turulmadár vezetésével a Kárpát-medencébe. Mi sumérok, szkíták, etruszkok, punok, vagyis magyarok megszenvedtük kiválasztottságunkat. Irigyeink, megszállóink megszállottan keresik, hogyan válhatnának magyarrá. Ezért akarják elrabolni földjeinket, vizünket, levegőnket. Ellenségeink azonban saját sírjukat ássák a Kárpát-medencében. Ezt a helyet jelölte ki nekik a végzet, ahol a jók legyőzik a gonoszokat. Szaniszló, az egykori közszolgálati televíziós külpolitikus arról is beszélt, hogy a Kárpát-medencének különleges kisugárzása van, és az új világrend is innen a Kárpát-medencéből sugárzik majd tovább. A törökök, a tatárok, a Habsburgok, oroszok, szovjetek itt buktak el, és erre a sorsra jut az EU a NATO-val együtt. Imígyen szóla tehát manapság az Echó televízió, mit szólnak hozzá?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!