rss      tw      fb
Keres

Kérdés Lendvai Ildikóhoz


Remélem nem veszi rossz néven Lendvai Ildikó az okvetetlenkedésemet, de hát itt a Galamuson mindig sziporkázó vita folyik, és gyakran felvetnek kényelmetlen kérdéseket is.

Bevallom, keveset tudok az egyházügyi törvényről, de elolvastam az Ön cikkét és nyilvánvaló, hogy Ön és pártja szenvedélyesen ellenezte a törvényt. Az írásában említett példák nagyszerűen illusztrálják, hogy mennyire fontos volt ellenezni ezt a törvényjavaslatot, erre az egyházügyi törvényre csak nemmel lehetett szavazni!

És mindjárt itt van az én problémám. Olvasom, hogy a törvény szavazására a korahajnali órákban került sor az Országgyűlésben: 254 igen szavazattal, 43 nem ellenében fogadták el a képviselők. A jelenlévő ellenzéki politikusok nemmel voksoltak.

Na most ez matematikailag csak úgy lehetséges, ha az ellenzéki képviselők többsége, köztük a szocialisták is, már korábban hazamentek. Tessék kiszámolni! Tudom, hogy fülledt meleg volt, meg hogy unalmas és irritáló volt a vita, de azért illett volna legalább a zárószavazásig maradni egy ilyen fontos törvény esetében, ha már ilyen vehemensen ellenzik azt a szocialisták.

Tényleg, hány szocialista képviselő volt jelen az egyházügyi törvény zárószavazásán?

(Lázár György)


2011. július 22.: Lendvai Ildikó válasza


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!