rss      tw      fb
Keres

Felavatták a Szent Péter téri betlehemet

Megkezdődött a karácsony ünneplése hétfőn késő délután a Vatikánban: ünnepélyesen felavatták a Szent Péter téren felállított betlehemi jászolt, majd XVI. Benedek pápa meggyújtotta a "béke világosságát" jelképező gyertyát.

Tűzoltókat lőttek le Amerikában

Golyózápor fogadta a New York állambeli Webster város önkéntes tűzoltóit hétfőn, amikor egy tűzesethez érkeztek. Két tűzoltó életét vesztette, további kettő pedig megsebesült. Az elkövetőt lelőtte egy rendőr.

Embercsempész bandákra csapott le a kínai rendőrség

A kínai rendőrség megmentett 89 gyermeket és letartóztatott 355 személyt, akik gyermekkereskedéssel foglalkozó hálózatokat tartottak fenn - közölte az állami média hétfőn.

Képviselők verekedtek össze a macedón parlamentben

Az ellenzéki Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) két képviselője megsérült, amikor verekedés tört ki hétfőn a szkopjei parlamentben a költségvetési vita nyitányaként - jelentette a helyi média.

Szerény elmozdulással zártak az európai tőzsdék

Stagnálással indítottak a hétfőn nyitva tartó vezető nyugat-európai tőzsdék, és a rövidített kereskedés végén sem volt érdemi elmozdulás a pénteki záróértékhez viszonyítva az átlagosnál jóval szerényebb forgalom mellett.

Megalakult az új ukrán kormány

Mikola Azarov vezetésével hétfőn megalakult Ukrajna új kormánya.

Stagnált a kínai kormánytulajdonban álló vállalatok nyeresége

A központi pekingi kormány tulajdonában álló vállalatok nyeresége stagnált az idei első tizenegy hónapban a tavalyi azonos időszakhoz képest - közölte hétfőn a kínai pénzügyminisztérium.

Szíria - Brahimi tárgyalt Aszad szíriai elnökkel

A huszonegy hónapja tartó szíriai válság rendezéséről tárgyalt hétfőn Damaszkuszban Lahdar Brahimi, az ENSZ és az Arab Liga Szíria-ügyi különmegbízottja Bassár el-Aszad szíriai elnökkel.

Human Rights Watch: jogsértőek az Izrael elleni palesztin rakétatámadások

A Hamász és a többi palesztin fegyveres szervezet megsértette a nemzetközi hadi jogot az izraeli települések elleni támadásokkal, valamint azzal, hogy a Gázai övezet civilek által sűrűn lakott területeiről indították rakétáikat a novemberi hadművelet során - olvasható a Human Rights Watch (HRW) nevű nemzetközi emberjogi szervezet hétfőn kiadott jelentésében.

Vietnámban a GDP növekedése 13 éve a legkisebb az idén

Vietnám hazai összterméke (GDP) az idén 5 százalékkal nőtt, 13 éve a legkisebb ütemben bővült az ország statisztikai hivatalának hétfőn közölt nem végleges számításai szerint.

A német export négy százalékkal nőhet jövőre

A német kivitel négy százalékkal bővültet 2013-ban - a német ipari és kereskedelmi kamarák szövetségének (DIHK) hétfőn ismertetett előrejelzése szerint.

Szíria - Brit lapértesülés: orosz személyzet kezeli a szír légvédelmet

Orosz katonai tanácsadók kezelik Szíria légvédelmi rendszerének újonnan telepített, fejlettebb eszközeit, "bonyolulttá téve" bármely esetleges amerikai vezetésű fegyveres beavatkozást - írta katonai forrásait idézve a hétfői The Guardian.

Minimális mozgás a nyugat-európai tőzsdéken

Stagnálással indítottak a hétfőn nyitva tartó vezető nyugat-európai tőzsdék, és a kereskedés kezdete után két órával, közép-európai idő szerint 11 órakor sem volt érdemi elmozdulás a pénteki záróértékhez viszonyítva.