rss      tw      fb
Keres

Kegyelmet kapott a rágalmazásért elítélt olasz újságíró

Köztársasági elnöki kegyelemben részesült Alessandro Sallusti olasz újságíró, az Il Giornale főszerkesztője, akit rágalmazásért börtönbüntetésre ítéltek. A döntésnek köszönhetően csak pénzbírságot kell fizetnie.

Olasz kormányválság - A parlament feloszlatására készül az államfő

Giorgio Napolitano olasz köztársasági elnök szombaton megkezdte a konzultációt a parlamenti frakcióvezetőkkel, amely megelőzi a római felső- és alsóház feloszlatását, miközben Olaszország a lemondott Mario Monti lehetséges bejelentéseit találgatja a választási kampányban való részvételéről.

EU és Oroszország határozottan ellenzi az újabb izraeli telepépítési terveket

Az Európai Unió és Oroszország határozottan ellenzi, és a nemzetközi jogot sértőnek tartja az újabb izraeli telepbővítési terveket - közölte közös közleményében Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Egyiptomban megkezdődött az alkotmányról szóló népszavazás második fordulója

Egyiptomban megkezdődött az alkotmányról szóló népszavazás második fordulója szombaton. A választóknak a Mohamed Murszi államfő iszlamista szövetségesei által kidolgozott, a liberális és baloldali ellenzék által hevesen bírált alaptörvényről kell voksolniuk.

Zavargásokba és fosztogatásokba torkollottak a tüntetések Argentínában

Zavargásokba és fosztogatásokban torkollottak a két napja tartó kormányellenes tüntetések Argentínában; az erőszakos tiltakozások során két ember meghalt, többtucatnyian megsebesültek, és a hatóságok mintegy ötszáz embert vettek őrizetbe.

Megműtötték Margaret Thatcher volt brit miniszterelnököt

Húgyhólyag-nagyobbodással megműtötték Margaret Thatcher volt brit miniszterelnököt, a műtét jól sikerült, és a "Vaslady" teljesen jól van - közölte pénteken Tim Bell, aki hosszú ideig tanácsadója volt.

Elraboltak két finn és egy osztrák állampolgárt Jemenben

Fegyveresek elraboltak pénteken a jemeni fővárosban két finn és egy osztrák állampolgárt - közölte egy meg nem nevezett helyi biztonsági forrás, hozzátéve, hogy feltehetőleg az al-Kaida terrorhálózathoz kötődnek az emberrablók. Az osztrák külügyminisztérium megerősítette, hogy az egyik áldozat osztrák.

Túszejtés egy berlini bankfiókban

Berontott egy férfi a Deutsche Bank egyik berlini fiókjába pénteken, és ott túszul ejtett egy bankalkalmazottat. Nem sokkal éjfél után a túszdráma még tart - közölte a rendőrség.

Kormányellenes tüntetéseket tartottak Szlovéniában

Szlovéniában pénteken országszerte korrupció elleni tömegtüntetéseken követelték a kormány lemondását és a parlament feloszlatását.

Külföldi sajtó Magyarországról - Libération

A magyar diákok meggyengítették Orbánt címmel közölt tudósítást a hallgatói tiltakozásról a Libération.

Hatályba lép januárban a megemelt forgalmi adó Csehországban

Csehországban hatályba léphet január elsején a szerdán elfogadott kormányzati reformcsomag, miután Václav Klaus államfő pénteken korábbi kifogásai ellenére is aláírta a jogszabályt - jelentette be Radim Ochvat elnöki szóvivő.

Lelőttek egy ENSZ-helikoptert Dél-Szudánban

Dél-Szudánban legalább öt ember - köztük négy orosz - életét vesztette, amikor lelőtték az ENSZ szolgálatában álló helikopterüket - közölték orosz források pénteken este.

XVI. Benedek ismét hitet tett a hagyományos családmodell mellett

XVI. Benedek pénteken ismét hitet tett a hagyományos - a férfi és a nő házasságán alapuló - családmodell mellett, hangsúlyozva, hogy akik ezt elutasítják, azok magának az embernek a lényegét vonják kétségbe.

John Kerry lesz az új amerikai külügyminiszter

John Kerryt nevezi ki új amerikai külügyminiszternek Barack Obama amerikai elnök - közölték pénteken fehér házi források.