rss      tw      fb
Keres

Életbe lép az uniós fiskális paktum január 1-jén

2013. január 1-jén életbe lép az unió 25 tagállama által márciusban aláírt fiskális paktum, miután az eurózóna 12 tagországa ratifikálta a dokumentumot - közölte pénteken az Európai Unió Tanácsa.

Romlott decemberben az amerikai fogyasztói hangulat

Jelentősen romlott decemberben az Egyesült Államokban a fogyasztói hangulat, elsősorban az amerikai államháztartási konszolidációról folyó tárgyalások elhúzódása és az egyre valószínűbbé váló költségvetési szakadék veszélyei miatt.

Tőzsde - Markáns mínuszban nyitott New York

Markáns eséssel kezdték a pénteki kereskedést a legfontosabb New York-i tőzsdeindexek, miután a piacok egyre inkább tartanak attól, hogy nem születik megállapodás az amerikai államháztartás konszolidációjáról és a költségvetési szakadék elkerüléséről.

Az orosz duma harmadik olvasatban is elfogadta az örökbefogadást tiltó törvényt

Az orosz duma pénteken harmadik olvasatban is elfogadta azt a törvénytervezetet, amely megtiltja orosz gyerekek örökbefogadását amerikai állampolgárok számára, Vlagyimir Putyin elnök pedig sejtetni engedte, hogy várhatóan aláírja majd a jogszabályt.

Csökkentené a jövedelmi különbségeket a kínai vezetés

A monopolágazatokban dolgozók bérének korlátozásával, a közszolgák támogatásának szabályozásával és adóreformmal csökkentené az egyre növekvő jövedelmi különbségeket a kínai vezetés - jelentette be a pénzügyminisztérium.

Már 83-an fagytak halálra Ukrajnában

Eddig már 83-an fagytak halálra Ukrajnában - közölték pénteken az ukrán egészségügyi minisztériumban.

Észak-Korea megerősítette, hogy fogva tart egy amerikait

Észak-Korea megerősítette pénteken, hogy őrizetbe vett egy amerikai állampolgárt, aki bevallotta, hogy bűncselekményt követett el. A férfi - neve alapján - koreai származású.

Élénkült a világkereskedelem októberben

Októberben már a második egymást követő hónapban élénkült a világkereskedelem a holland CPB gazdaságelemző központ pénteken ismertetett adata szerint.

Egyszerűsít Szlovákia az oroszok és ukránok vízumbeszerzésén

Szlovákia péntektől egyszerűsíti az orosz és ukrán állampolgárok számára a vízumok beszerzési folyamatát - jelentette be Miroslav Lajcák külügyminiszter pénteken Pozsonyban.

Nacionalista tüntetők rohamozták meg az odesszai városházát

Megrohamozták a dél-ukrajnai Odessza városházáját pénteken a nacionalista Szabadság Párt tüntetői, akik az ellen tiltakoznak, hogy át akarják keresztelni a város néhány utcáját, köztük az Állatkert utat Vörös Hadsereg útjára.

Olasz kormányválság - Nem tetszik a pártoknak Monti politikai szerepvállalása

A bal- és a jobbközép is fenntartásokkal fogadta Mario Monti politikai színrelépését. A szakértő kormányfő a költségvetési törvény pénteki megszavazása után nyújtja be lemondását az államfőnek és elindítja saját választási kampányát.

Irak - Razzia az iraki pénzügyminiszternél

Razziát tartottak az iraki pénzügyminiszter munkahelyén és lakásán, és őrizetbe vették a szunnita politikus tíz testőrét. Tiltakozó szunnita vezetők szerint politikai leszámolás történt, amelyet Núri al-Máliki, az arab ország síita kormányfője rendelt el.

Robbanásban meghalt egy pakisztáni tálib parancsnok

Pakisztáni biztonsági források szerint egy robbanásban meghalt pénteken a tálib lázadók egyik befolyásos parancsnoka az ország északnyugati részén fekvő Dél-Vazirisztán törzsi területen, az afgán határ közelében.