rss      tw      fb
Keres

Puerto Rico - Szakértő: lehetséges, hogy az amerikai kongresszus nem hagyja jóvá a csatlakozást

Bár Puerto Rico novemberben úgy döntött, az Egyesült Államok tagállamává szeretne válni, a jelenlegi amerikai gazdasági mutatók és az eladósodottság miatt lehetséges, hogy az amerikai kongresszus "nem fogadja tárt karokkal", inkább a jelenlegi helyzetet tartaná fenn - vélekedett Szabó Éva Eszter, az Eötvös Loránd Tudományegyetem adjunktusa.

Moszkvai repülőgép-baleset - Már voltak hasonló balesetek a Red Wings gépeivel

A moszkvai Vnukovo repülőtéren szombaton történt repülőgép-szerencsétlenség az utóbbi két hónapban már a harmadik hasonló baleset volt a charterjáratokat üzemeltető orosz légitársaság, a Red Wings Tu-204-es gépeivel - közölte az Interfax orosz hírügynökség, az előző esetek azonban nem jártak halálos áldozatokkal.

Moszkvai repülőbaleset - Négyen haltak meg, a pilóták a felelősek

A személyzet négy tagja - a gép kapitánya, a másodpilóta, a fedélzeti mérnök, valamint egy utaskísérő - vesztette életét a szombati moszkvai repülőgép-szerencsétlenségben, amelyet feltehetően a pilóták hibája okozott.

Egyiptom - Murszi: az új alkotmánnyal lezárul az átmeneti időszak

A hosszúra nyúlt politikai átmeneti időszak lezárását jelenti, hogy népszavazás útján elfogadták az új egyiptomi alkotmányt, amely "mindenki számára szavatolja a jogi egyenlőséget" - jelentette ki szombaton Kairóban a szenátus előtt Mohamed Murszi államfő.

Szíria - Harci sikerek mindkét oldalon, diplomáciai erőfeszítések - ÖSSZEFOGLALÓ

Szíriában a lázadók bejelentették, hogy elfoglaltak egy kőolajmezőt az ország keleti, Irakkal szomszédos részén. Szombati közlés szerint a kormányerők viszont a fegyveres ellenzék egyik fellegvárának számító Homszban értek el harci sikereket. Az ENSZ donorkonferenciát hívott össze, a Szíria-ügyi különmegbízott pedig a politikai megoldás fontosságáról beszélt.

Elutasította a francia alkotmánybíróság a 75 százalékos "gazdagadót"

Elutasította az alkotmánytanács Franciaországban a szocialista kormányzatnak azt az intézkedését, amely szerint a jövő évtől 75 százalékos jövedelemadóval sújtanák az egymillió eurónál nagyobb éves jövedelemmel rendelkezőket.

Szíria - Brahimi-Lavrov: lehetséges a szíriai konfliktus politikai megoldása

A szíriai helyzet rosszabbodik, de a konfliktus politikai megoldása még mindig lehetséges - állapította meg egybehangzóan szombaton, moszkvai tárgyalásukat követően Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Lahdar Brahimi, az ENSZ és az Arab Liga Szíria-ügyi különmegbízottja.

Szíria - Adományozó konferenciát hívott össze az ENSZ

Nemzetközi felajánlási konferenciát rendeznek az ENSZ védnöksége alatt a jövő hónapban a szíriai menekültek és rászorulók szükségleteinek finanszírozására.

Az új japán kormányfő a fukusimai atomerőműbe látogatott

Csaknem két évvel a fukusimai atomerőmű katasztrófája után látogatást tett a pusztító szökőár által tönkretett létesítményben Abe Sindzo, az új japán miniszterelnök szombaton. A politikus kiállt az atomenergia további felhasználása mellett.

Dagesztán - Az orosz biztonsági erők felszámoltak egy fegyveres lázadó csoportot

Az orosz biztonsági erők tűzharcban megöltek hét fegyveres lázadót, és sértetlenül kiszabadítottak egy általuk túszul ejtett hatéves kislányt Dagesztánban, a Csecsenfölddel határos nyugtalan észak-kaukázusi autonóm köztársaságban - adta hírül szombaton közleményben a terrorellenes nemzeti bizottság. A művelet péntek este zajlott le Mahacskalában, Dagesztán fővárosában.

Szíria - A lázadók elfoglaltak egy olajmezőt

A szíriai lázadók bejelentették péntek este, hogy elfoglaltak egy kőolajmezőt az arab ország keleti, Irakkal szomszédos részén.

WIN-Gallup: Fekete-Afrika, Dél-Amerika és a muszlim világ a legvallásosabb

A fekete-afrikai, dél-amerikai és a muszlim országokban a legmagasabb a magukat vallásosnak mondók aránya a WIN-Gallup közvélemény-kutató intézetnek az egész világra kiterjedő felmérése szerint - jelentette pénteken a Kathpress katolikus hírügynökség a Geo című hamburgi magazinra hivatkozva.

Megtalálták a bolíviai sósivatagban eltűnt ausztrál turistákat

Megtalálták a bolíviai hatóságok helyi idő szerint pénteken azt az öt ausztrál utazót, akik egy nappal korábban tűntek el Bolívia délnyugati részén, a Salar de Uyuni sósivatagban, amely a világ legnagyobb ilyen képződménye.