rss      tw      fb
Keres

Balog Zoltán: az idősek tapasztalatai nélkül Magyarország nem lenne öntudatos állam

Az idős emberek tudása, tapasztalata és bölcsessége nélkül Magyarország ma nem lenne önálló és öntudatos állam - mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn az idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepségen Budapesten, a Művészetek Palotájában.

MNB-alelnök - Rogán: Windisch Lászlót jelölte Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök Windisch Lászlót jelölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új, harmadik alelnökének - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a parlament gazdasági bizottságának elnöke hétfőn.

OGY - A költségvetési bizottság elfogadta az NMHH zárszámadását

Jó gazda módjára sáfárkodott bevételeivel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2012-ben, hiszen a hatóság egységes költségvetésének valamennyi eleme pénzmaradvánnyal zárta az évet - mondta az intézmény főosztályvezetője hétfőn, az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságának ülésén.

Bajai választás - Rogán szerint ismét nyerni fognak

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szinte biztos abban, hogy ismét győzni fog a kormánypárt jelöltje abban a bajai szavazókörben, ahol kampánycsendsértés miatt meg kell ismételni az időközi önkormányzatiképviselő-választást.

Nincs csődegyezség a Raabvill alvállalkozóival

Nem született határidőre csődegyezség a Raabvill Kft. és mintegy kétszáz egykori alvállalkozója, beszállítója között - közölte a hétfői egyeztetést követően újságírókkal Győrben a hitelezők képviselője.

Tömeges halpusztulás Baranyában

Haladéktalan tájékoztatást kért az Ormánság területén átfolyó Fekete-víz Drávához közeli szakaszán történt aggasztó méretű halpusztulás miatt Tiffán Zsolt, az Ős-Dráva Program összehangolásáért felelős kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő.

KIM: teljesítményközpontú közigazgatás a cél

Teljesítményközpontú közigazgatás kiépítése a cél, ennek pedig lényeges eleme a teljesítmény értékelése - mondta Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közigazgatási államtitkára hétfőn Budapesten.

Megjelentek a Nemzeti Könyvtár újabb kötetei

Megjelentek a Nemzeti Könyvtár újabb kötetei, amelyek között Móricz Zsigmond Erdély trilógiája, Gárdonyi Géza és Romsics Ignác egy-egy műve is szerepel.

Az MNV országos vagyongazdálkodási roadshow-t indít

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. országos vagyongazdálkodási roadshow-t indít az ország 19 megyéjében, ahol az ingyenesen önkormányzati tulajdonba adott ingatlanok értékét, mennyiségét, típusait mutatják be.

Helyettes államtitkár: Magyarországot is egyre több és egyre súlyosabb kibertámadások érik

Az elmúlt időszakban megnövekedett a magyar kiberkörnyezetet, köztük a kormányzati rendszereket is célzó különböző forrásokból indított kibertámadások száma és súlyossága - mondta Kádár Andrea Beatrix helyettes államtitkár, a Miniszterelnökség Nemzetbiztonsági Irodájának vezetője, hétfőn egy budapesti konferencián.

BÉT - Országjáró körúton a tőzsde

Folytatja a tavasszal indult, öt állomásból álló országjáró körútját a Budapesti Értéktőzsde (BÉT), szerdán Debrecenben rendezik meg az ingyenes nyílt napot.

Kezdődik a kispesti Ady Endre út felújítása

Kedden kezdődik a kispesti Ady Endre út teljes felújítása, a munkálatok idején több forgalmi változás lesz érvényben, a 42-es villamost pedig buszokkal pótolják.

Tovább tart a balatoni hajózási szezon

A menetrend szerint október 6-ig tartó hajózási szezont meghosszabbítják október 27-ig, bízva abban, hogy az indián nyár még sokakat csábít a Balatonhoz - tájékoztatta Kecskésné Horváth Tünde, a Balatoni Hajózási Zrt. marketing menedzsere az MTI-t hétfőn.

MNB: csökkent a háztartások hitelállománya augusztusban

Augusztusban a háztartások jóval nagyobb összeget vontak ki betéteikből, mint amennyivel hitelállományukat csökkentették, a nem pénzügyi vállalatok pedig sokkal több betétet helyeztek el, mint amennyi hitelt felvettek - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján a hitelintézetek összevont mérlegének alakulásáról hétfőn közzétett jelentésből.

WSJ: a magyar vállalatvezetők a cégérdek szolgálatának tekintik a korrupciót

A magyar vállalatvezetők sokkal inkább cégük érdekeinek szolgálatába állítható eszközként, semmint személyes anyagi előny forrásaként tekintenek a korrupcióra - írta egyik internetes blogjában a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai politikai-üzleti napilap európai kiadása, egy friss tudományos felmérés következtetéseit ismertetve.

Devizapiac - Gyengült a forint

Általánosan kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulatban gyengült péntek esti árfolyamához képest a forint hétfőn délelőtt: az eurót tíz órakor 298,85 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a péntek esti 298,47 forint után.

KSH: augusztusban tovább emelkedtek az ipari termelői árak

Az idén augusztusban a belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak 0,7 százalékkal emelkedtek az előző hónaphoz képest. Míg a feldolgozóipari ágazatokban az árak nőttek, az energiaipar és a bányászat területén csökkenés történt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.