rss      tw      fb
Keres

Költségvetés - Jelentős növekedés az EU-fejlesztéseknél

Az uniós fejlesztésekre a jövő évi költségvetés 1959,083 milliárd forint kiadási előirányzatot tartalmaz, ami jelentős növekedés az idei 1436,857 milliárd forintról.

Költségvetés - Kismértékben nő a bíróságok, ügyészségek és az Ab támogatása

Kismértékben nő a bíróságok, ügyészségek, illetve az Alkotmánybíróság és az ombudsmani hivatal költségvetése, ugyanakkor a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium fejezete valamelyest csökken a jövő évi költségvetési törvény parlament honlapján olvasható javaslata szerint.

Költségvetés - Halász János: 2014-ben is növekszik a kulturális büdzsé

Több mint 2,4 milliárd forint kulturális célú többlettámogatás szerepel a 2014-es év költségvetési tervezetében az ideihez képest - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kulturális államtitkára hétfőn az MTI-nek.

Halálos balesetek miatt javítani kívánják a 76-os főút biztonságát

A közlekedés biztonságát javító intézkedésekről egyeztek meg hétfőn a 76-os főút nagykapornaki szakaszára vonatkozóan az érintett hatóságok, miután több más baleset mellett két halálos végű motoros tragédia is történt az elmúlt hetekben - mondta el a megbeszéléseket követően a helyszínen a Zala megyei kormánymegbízott.

Az európai zsidóság és az antiszemitizmus helyzetéről rendez konferenciát a Tom Lantos Intézet

Zsidó élet és antiszemitizmus a mai Európában címmel rendez kétnapos nemzetközi konferenciát a Tom Lantos Intézet keddtől, a tanácskozást Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitja meg, és mások mellett felszólal Jair Lapid izraeli pénzügyminiszter.

Költségvetés - VM: mintegy 48 milliárddal nő a költségvetés

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tervezett jövő évi kiadási, bevételi és támogatási főösszegei is magasabbak az ideieknél - derül ki a hétfőn közzétett 2014-es központi költségvetésből, amely az Országgyűlés honlapján olvasható.

Költségvetés - NGM: 20 százalékkal növekvő kiadási előirányzat

A jövő évi központi költségvetés szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiadási előirányzata 20 százalékkal nőhet az ideihez képest: 78,821 milliárd forint lehet a 2013-as 65,158 milliárd forint után.

Költségvetés - Az államadósság csökkenésével számol a kormány

Az államadósság csökkenésével számol a kormány jövőre: az idén, év végén várható 77,4 százalékos államadósság-mutató 76,9 százalékra csökkenhet 2014-ben, így a kormány eleget tesz az alaptörvényben meghatározott követelménynek, azaz az államadósság-mutató csökkentésének - áll a jövő évi költségvetés tervezetében, amelyet a kabinet hétfőn nyújtott be az Országgyűlésnek.

Költségvetés - Az NFM kiadási előirányzata 20 milliárddal nő

A jövő évi központi költségvetési törvényjavaslat szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kiadása 594,217 milliárd forint lehet a 2013. évi 574,355 milliárd forinttal szemben.

OGY - Krónika 5.rész (kérdések)

A Magyar Diáksport Szövetség kapcsán feltett kérdéssel zárult az azonnali kérdések sora hétfőn a parlamentben. A kérdések során egyebek között az önkormányzatok finanszírozásáról, a fiatalok nyelvtudásáról volt szó hétfőn az Országgyűlésben.

OGY - Krónika 4. rész (azonnali kérdések)

A közös uniós agrárpolitikáról, a bajai időközi választásról és egy napenergia-pályázatról is beszéltek a képviselők a hétfői azonnali kérdések során a parlamentben.

Költségvetés - Honvédelmi kiadásokra nagyjából ugyanannyi jut jövőre, mint az idén

A honvédelmi tárca 2014-ben csaknem ugyanakkora összegből gazdálkodhat, mint az idén - derült ki a jövő évi költségvetési törvényjavaslatból. Honvédelmi kiadásokra több mint 241 milliárd forintot terveztek be, ami az előre jelzett GDP csaknem 0,8 százaléka.

Nemzetközi országvédelmi hadgyakorlat kezdődött Budapesten

Hétfőn megkezdődött Budapesten az Active Guardian 2013 nemzetközi gyakorlat, amelyen a Magyar Honvédség Műveleti Vezetési Rendszert (MH MVR) tesztelik megelőző védelmi helyzetben, például egy katasztrófa vagy egy, az országot érő támadás esetén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

Vinaszszennyezés - Feljelentést tett a zöldhatóság

Környezetkárosítás miatt feljelentést tett a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a Kaposba került vinaszszennyezés miatt, amely hétfőn elérte a Siót - közölte a Tolna megyei kormánymegbízott hétfőn az MTI-vel.

Főpolgármester: a jelenlegi vezetés pénzeket szerzett vissza a fővárosnak

A jelenlegi városvezetés pénzeket szerzett vissza Budapestnek, eddig több mint 50 milliárdot - közölte Tarlós István főpolgármester, György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes és Németh Zoltán, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője hétfőn az MTI-vel.

Költségvetés - A rendőrség és az önkormányzatok is több forráshoz jutnak

A rendőrség, a büntetés-végrehajtás és a helyi önkormányzatok támogatásai is nőnek a 2014-es költségvetés hétfőn benyújtott tervezete szerint. A javaslat szerint ugyanakkor egymilliárd forinttal kevesebb jutna a Terrorelhárítási Központnak.

Költségvetés - Benyújtotta a kormány a törvényjavaslatot

A kormány hétfőn benyújtotta a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot az Országgyűlésnek; ebben a kabinet kiegyensúlyozott, stabil növekedési pályával, 2 százalék körüli GDP-növekedéssel, fegyelmezett gazdálkodású államháztartással, 2,9 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal és 2,4 százalékos inflációval számol - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfő délután az Országházban tartott sajtótájékoztatón.

Költségvetés - Több pénz jut a Miniszterelnökségnek és a Kossuth tér átalakítására

Csaknem kilencmilliárd forinttal nő a Miniszterelnökség költségvetése, míg az Országgyűlés Hivatala, a Köztársasági Elnöki Hivatal és az Alkotmánybíróság az ideivel nagyjából megegyező összegből gazdálkodhat jövőre a büdzsé hétfőn benyújtott javaslata alapján. Az Országház előtti Kossuth Lajos tér átalakítására az idei tíz után jövőre több mint 17 milliárd forintot biztosíthatnak.