rss      tw      fb
Keres

Szíria - Kedden kezdődik a vegyi fegyverek megsemmisítési folyamata

Kedden kezdik meg a vegyi fegyverek felkutatására és megsemmisítésére irányuló helyszíni munkát az illetékes nemzetközi szervezet, az OPCW szakértői Szíriában - közölték vasárnap Hágában, a szervezet székhelyén.

Egy búcsúelőadásra visszatérhet a Bolsojba a bajkeverő orosz táncos

A Diótörő balett december 31-i előadásán elbúcsúzhat közönségétől Nyikolaj Ciszkaridze, a moszkvai Nagyszínház körüli botrányokat okozó balett-táncos - írta vasárnap a Vecsernyaja Moszkva című fővárosi lap internetes változata.

Szavazatokat vesztettek az osztrák koalíciós pártok, de megvan a többségük

Két-két százaléknyi szavazót vesztettek a vasárnapi parlamenti választáson az osztrák nagykoalíció pártjai az előző voksoláshoz képest, de a voksok hatvan százalékának kiértékelése alapján együttesen ismét többséget fognak szerezni.

Izrael azt állítja, hogy egy iráni kémet vettek őrizetbe

Az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sin Bet azt állította vasárnap, hogy elfogott egy iráni származású belga állampolgárt, aki vélhetően Izraelről kémkedett Iránnak.

Börtönkórházba került az éhségsztrájkoló Pussy Riot-tag

A mordvinföldi javító-nevelő táborból börtönkórházba vitték a Pussy Riot orosz punkegyüttes éhségsztrájkoló tagját - közölte vasárnap az intézmény egyik vezetője.

Szíria - Aszad: Damaszkusz eleget tesz az ENSZ-határozatnak

A szíriai kormány eleget fog tenni az ENSZ Biztonsági Tanács (BT) határozatának, amely vegyi fegyverei feladására szólítja fel Damaszkuszt és sürgeti azok megsemmisítését - közölte Bassár el-Aszad szíriai elnök a RaiNews24 olasz hírtelevíziónak adott, vasárnap közölt interjúban.

Öngyilkos lett Pinochet hírszerző főnöke

Öngyilkos lett Augusto Pinochet egykori chilei diktátor börtönre ítélt hírszerző főnöke, mert egy másik büntetés-végrehajtási intézménybe akarták átköltöztetni - közölte vasárnap az ügyvédje.

Kigyulladt egy kétéltű turistahajó a Temzén

Kigyulladt egy kétéltű turistahajó vasárnap délután a Temzén, a brit parlament épületegyüttesének közelében. A hajó személyzetét és mindegyik utasát kimentették, komolyabb sérülés nem történt, de két személyt füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak.

Ferenc pápa az antióchiai pátriárkával imádkozott a szíriai békéért

A szíriai és a közel-keleti békéért együtt imádkozott Ferenc pápa Juhana Jazigi antióchiai görög ortodox pátriárkával vasárnap, a Szent Péter téren a hitoktatók nemzetközi kongresszusa résztvevőinek bemutatott szentmisén.

Koncertet rendeztek a szegénység ellen New Yorkban

A szegénység elleni küzdelemre hívták fel a figyelmet New Yorkban egy megakoncerten, amelyen mások mellett Alicia Keys és Stewie Wonder is fellépett.

Nyugodtan telik az idei Oktoberfest

Nyugodtan telik a félidejéhez érkezett idei Oktoberfest, a rendőrség szerint „teljesen normálisan” folynak eddig az események - és a sör is.

Ismét szmog borítja Pekinget

Fojtó, szemfájdító, köhögésre ingerlő sűrű szmog borította be ismét Pekinget és környékét vasárnap. A kínai főváros 35 mérőállomásának 70 százaléka a hatos fokozatú skálán a legmagasabb szennyezettséget mérte.

Dokkolt a Nemzetközi Űrállomáson az amerikai magánűrhajó

Egyhetes késéssel, de sikeresen dokkolt az Orbital Sciences Corp. amerikai magánvállalat pilóta nélküli űrhajója a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) vasárnap.

Tizenötezer dolgozójától válik meg a Siemens

Megválik 15 ezer dolgozójától a Siemens 2014-ben, és minden harmadik elbocsátás németországi munkahelyet fog érinteni. A vállalat bejelentése szerint 6 milliárd eurót akarnak megtakarítani ezzel a lépéssel.

Amerikai költségvetési vita - A képviselőház szembement a szenátussal, közeleg a fizetésképtelenség

Újabb lépéssel közelebb került a fizetésképtelenséghez az Egyesült Államok szövetségi kormánya, miután a republikánus többségű képviselőház a demokrata szenátust felülírva ismét olyan átmeneti költségvetést fogadott el vasárnap hajnalban, amely megvonná a finanszírozást Barack Obama elnök egészségügyi reformjaitól.

Folytatja a reformokat a kínai központi bank

Folytatja a jüan árfolyamának szabályozását és az alapkamat meghatározását módosító reformokat a kínai központi bank (PBOC). A PBOC vasárnapi közleménye szerint a gazdaság teljesítménye és az infláció stabil, de lesznek nehézségek és kihívások.

Diákokat gyilkoltak meg fegyveresek Nigériában

Több tucat diákot megöltek és tantermeket gyújtottak fel iszlamista fegyveresek Nigériában egy egyetemi kollégium elleni támadásban vasárnap.