rss      tw      fb
Keres

Ismét teljes vonalán jár a 2-es metró

Ismét teljes vonalán jár a 2-es metró - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán szombat délután.

Időjárásjelentés

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -2, +3 fok között valószínű.

Hammerstein Judit: újra kell gondolni a Balassi Intézet működését

Többi között a hazai kulturális intézményekkel kötött stratégiai megállapodások, a külföldi magyar intézet- és vendégoktatói hálózat bővítése, a bürokrácia csökkentése szerepel a Balassi Intézet (BI) élére december 1-jén kinevezett Hammerstein Judit fő céljai között.

Fekete György: eredményes évet zár a Magyar Művészeti Akadémia

Eredményes évet zár a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), amely új elnökséget választott az idén, véglegesítette rendes tagjai számát és első alkalommal átadták a Nemzet Művésze díjakat is - mondta el Fekete György, a köztestület elnöke az MTI-nek adott évértékelő interjúban.

Nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között

Nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között egy meghibásodott szerelvény miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán szombaton kora délután. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint egy metrószerelvény egyik kocsija alatt tapasztaltak füstölést a Keleti pályaudvari állomáson.

Pálffy Ilona: a választási eljárási törvény összességében jól vizsgázott

A 2013-ban elfogadott új választási eljárási törvény összességében jól vizsgázott az idei négy országos választáson (országgyűlési, európai parlamenti, önkormányzati, nemzetiségi), ugyanakkor néhány ponton indokolt lenne a jogszabály módosítása - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke az MTI-nek adott interjújában.

NGM: a növekedésbarát adórendszer fenntartása a cél jövőre

A jövő évi adóváltozások célja a növekedésbarát adórendszer fenntartása és a költségvetési stabilitás hosszú távú biztosítása - mondta az MTI-nek adott év végi interjújában Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára, aki arról is beszélt, hogy jelenleg nincs napirenden a távközlési adó kiterjesztése.

OKISZ: az ipari szövetkezetek számítanak a fejlesztési forrásokra

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) tagszervezeteinek egy része a belföldi piacon tapasztalt alacsony kereslet miatt az idén még nem tudta elérni azt a fejlődést, amit tervezett, és nehézséget jelentett számukra a fejlesztésekre igénybe vehető uniós forráshoz szükséges önerő biztosítása is - mondta Vadász György, a szövetség ügyvezető elnöke az idei évet értékelve az MTI-nek.

Téliesebb útviszonyokra kell számítani néhány megyében

Téliesebb útviszonyokra kell számítaniuk a közlekedőknek Vas, Zala, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes részein, ahol a hajnali órák óta több centiméternyi hó hullott le - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombaton az MTI-vel.

Lovász László: közelebb kell vinnünk a tudományt a társadalomhoz

A magyar tudományosság szempontjából kiemelkedő projektekről, az egyetemekkel való egyre szorosabb együttműködésről, az eredményesebb közoktatás érdekében indított módszertani kutatási programról beszélt az MTI-nek adott évértékelő interjújában Lovász László, aki a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) egyik fontos feladatának nevezte a tudomány népszerűsítését, amelyet közelebb kell vinni a társadalomhoz.

A mezőgazdaság teljesítményének növekedése 2014-ben is folytatódott

A magyar mezőgazdaság teljesítményének növekedése 2014-ben is folytatódott, így nem tört meg a 4 éve tartó kedvező folyamat - mondta az ágazat helyzetét értékelve Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az MTI-nek.

Vidnyánszky Attila: munkás időszaknak élem meg ezeket a hónapokat

Munkás időszakként éli meg ezeket a hónapokat a Nemzeti Színház igazgatója. Vidnyánszky Attila az MTI-nek elmondta, elkészült a teátrum nemzetközi fesztiváljának programja, a MITEM résztvevői között van Matthias Langhoff, Luk Perceval és a Piccolo Teatro is.

Thália Humorfesztivál - Harmadik alkalommal februárban

Harmadik alkalommal rendezik meg február 11. és 15. között a Thália Humorfesztivált, amelynek öt napja alatt összesen 11 produkciót láthat a közönség a Thália Színházban.

Kigyulladt egy busz Magyarszerdahely belterületén

Kigyulladt egy busz Magyarszerdahely belterületén szombat hajnalban. Senki nem sérült meg, az utasokat egy másik busszal szállították el - közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Trócsányi: az IM fontos feladata lesz jövőre az új eljárási törvények előkészítése

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) jövő évi munkatervében meghatározó súllyal szerepel az új eljárási törvények előkészítése: a polgári perrendtartás és a büntetőeljárás koncepciójáról már 2015 első hónapjaiban tárgyal a kormány, de a tervek között szerepel a közigazgatási eljárási törvény is - mondta Trócsányi László miniszter az MTI-nek adott interjújában.

Lapszemle: Egyelőre nincs pénz a V0-sra

Bizonytalanná vált a fővárost délről elkerülő új villamos vasútvonal (V0) építése a Magyar Nemzet szombati cikke szerint.

Lapszemle: Trükköznek az üzemanyag-fogyasztási adatokkal

A gyártók 18-50 százalékkal hatékonyabbnak állítják be az autókat, mint amilyennek a kipróbálás során bizonyultak - számol be szombati cikkében a Magyar Hírlap.

Lapszemle: Kövér: az amerikaiak egy új SZDSZ-ben gondolkodhatnak

Az Országgyűlés elnöke szerint az amerikaiak célja Magyarországon egy új, az SZDSZ helyébe lépő „kreatúrapárt” megalapítása lehet. Logikus lehet, hogy 2018-ra kell felépíteni a poszt-SZDSZ-t, hogy ne lehessen kormányt alakítani nélküle a Jobbikkal szemben - mondta Kövér László a Magyar Hírlapnak.