rss      tw      fb
Keres

Cseh online mozgalom a tervezett prágai Jackson-szobor ellen

A pop királyának rajongói a tavaly elhunyt Jackson születésének 52. évfordulóján, augusztus 29-én szeretnék felavatni a zenész kétméteres oszlopon nyugvó bronz mellszobrát a Letna parkban, ahol Jackson 1996-ban nagysikerű koncertet adott. A főváros engedélyezte a tervet.

OGY - Államfőválasztás - Köztársasági elnökké választotta Schmitt Pált a Ház - ÖSSZEFOGLALÓ

Köztársasági elnökké választotta az Országgyűlés kedden Schmitt Pált. A Fidesz-KDNP jelöltje 263 igen szavazatot kapott, míg a másik induló, Balogh András, az MSZP államfőjelöltje 59-et. Megválasztása után elmondott beszédében Schmitt Pál "mindannyiunk történelmi felelősségének" nevezte a rendszerváltozás utáni kor lezárását, az ezeréves alapokon nyugvó Magyarország, az egységes magyar nemzet új alkotmányának megszületését.

Megszüntették a nyomozást a Szima Judit nevében írt levél ügyében

Megszüntette a nyomozást a Szekszárdi Városi Ügyészség a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) nevében írt levél ügyében, amelynek szerzője a Magyar Gárda támogatására buzdított rendőröket - közölte a Tolna Megyei Főügyészség az MTI-vel.

Freedom House: tovább romlott a magyar demokrácia helyzete

Tovább romlott tavaly a magyar demokrácia helyzete a Freedom House szerint; a független amerikai kutatóintézet ismét rontotta némileg Magyarország osztályzatát.

GKI: az idén 1 százalékos, 2011-2012-ben évi 3 százalékos GDP-növekedés

A GKI Gazdaságkutató Zrt. az idén 1 százalékos, 2011-2012-ben évi 3 százalékos gazdasági növekedést vár, miközben az intézet szerint az infláció 2010 közepétől mérséklődik, s 2012-re 3 százalék alá csökkenhet - mondta Vértes András, a GKI elnöke kedden budapesti sajtótájékoztatóján.

A nagykanizsai polgármester szabadsága - A Fidesz szerint a hivatal fegyelmezetten dolgozik

A város vezetője előzőleg bejelentette: a Zala Megyei Munkaügyi Bírósághoz fordult, hogy semmisítse meg a város közgyűlésének múlt heti határozatát, amellyel a testület azonnali hatállyal szabadságra küldte. A 2006-ban még a Fidesz támogatásával megválasztott, de azóta a frakciótól eltávolodott Marton István szerint jogtalan volt a múlt csütörtöki határozat, és a döntés kapcsán több "jogtiprás" is tetten érhető.

Balogh András még nem döntötte el, politikusnak áll-e

Balogh András úgy fogalmazott: több dolgot is meg kell fontolnia ez ügyben. Egyrészt - mint mondta - nem "botcsinálta" egyetemi tanár, hanem szereti a szakmáját gyakorolni, másrészt viszont szívesen képviselné azt az értékrendet, amely "most nem túl domináns", ráadásul szerinte nem szép dolog akkor elhagyni egy hajót, ha az nem éppen duzzadó vitorlákkal halad.

Államfőválasztás - Balogh: nem üres színházi jelenet volt az államfőválasztás

A MSZP államfőjelöltje Schmitt Pál megválasztása után - a Mesterházy Attila szocialista frakcióvezetővel közösen tartott - sajtótájékoztatóján kedden úgy fogalmazott: tudatosan vállalta a vesztes szerepét, ami kivételes lehetőséget adott arra, hogy fel tudjon mutatni olyan elveket, értékeket, amelyek szívéhez a legközelebb állnak. Erre adott lehetőséget az MSZP támogatása - tette hozzá.

Éjfélig kell nyilatkoznia a minisztereknek vagyonukról

Kedd éjfélig kell nyilatkoznia a nem parlamenti képviselő minisztereknek vagyoni helyzetükről; kedd délután fél ötig a négy érintett miniszterből egyedül Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vagyonnyilatkozata került fel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapjára.

Elemző: kisebb mértékben még erősödhet a svájci frank

Az MTI által megkérdezett egyik hazai elemző arra számít, hogy a frank még tovább erősödik az euróval szemben. Ám az év vége felé haladva erősebb forintot vár az euróval szemben, és ez véleménye szerint valamelyest tompíthatja a frank erősödésének hatását.

Martonyi: Budapest a nemzetközi szabályok betartásával alkalmazza majd az állampolgársági törvényt

Az állampolgársági törvény alkalmazása során Magyarország különösen nagy gondot fordít majd arra, hogy az állampolgárság megadása ne tömegesen, automatikusan, hanem egyéni eljárások keretében történjen, betartva az alapvető nemzetközi jogi elveket, szabályokat - mondta kedden Bukarestben Martonyi János külügyminiszter román kollégájának, Teodor Baconschinak.

OGY - Államfőválasztás - Schmitt: szülessen meg az ezeréves alapokon nyugvó magyar nemzet új alkotmánya

"Mindannyiunk történelmi felelősségének" nevezte Schmitt Pál a rendszerváltozás utáni kor lezárását, az ezeréves alapokon nyugvó, modern és önbizalommal teli Magyarország, az egységes magyar nemzet új alkotmányának megszületését. A politikus köztársasági elnökké választása után, kedden a parlamentben Szent István király intelmeire alapozta beszédét.

OGY - Államfőválasztás - A Jobbik bízik Schmitt Pálban

A Jobbik elnöke az MSZP jelöltjét nem kívánta értékelni, Schmitt Pált ugyanakkor "derék, tisztességes magyar embernek" nevezte, akit a Jobbik "emberileg, morálisan" alkalmasnak talál az államfői tisztségre.

Történelmi csúcson a svájci frank árfolyama

Négy óra előtt nem sokkal a svájci frankot 217,77 forinton jegyezték. Korábbi csúcsa 2009 március 6-án volt 216,88 forinton.

OGY - Államfőválasztás - Köztársasági elnökké választotta Schmitt Pált a Ház

A titkos szavazáson már az első fordulóban eldőlt, hogy ki kerüljön a legfőbb közjogi méltóság tisztségébe: a képviselők közül 263-an támogatták szavazatukkal a házelnököt, aki augusztus 6-án váltja hivatalában Sólyom László jelenlegi államfőt. (A megválasztáshoz a képviselők kétharmadának igen szavazatára, legalább 258 képviselő támogató voksára volt szükség.)

Szijjártó: Orbán délelőtt egyeztetett Szász Károllyal a PSZÁF jövőjéről

Orbán Viktor kedd délelőtt megbeszélést folytatott Szász Károllyal a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) jövőjéről, jövőbeni szerepéről - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője kedden újságírókkal az Országházban. Szász Károly 2000 és 2004 között már vezette a felügyeletet.

A költségvetési bizottság tovább engedett MSZP-s és LMP-s javaslatokat

A kormány nem támogatta, de az LMP és a Jobbik képviselőinek támogatásával megkapta az egyharmadot a továbbjutáshoz a Számvevőszéki és Költségvetési Bizottság ülésén kedden az a módosító indítvány, amelyet Göndör István, Tukacs István és Józsa István (MSZP) nyújtott be az államháztartási törvényt módosító törvényjavaslathoz, és a hatályos törvényi szabályozás fenntartását célozza.

Az Alkotmánybíróság szerint sem egyértelmű Seres Mária népszavazási kérdése

Helybenhagyta az Alkotmánybíróság az Országos Választási Bizottság (OVB) azon döntését, amellyel a testület tavaly augusztusban elutasította Seres Mária újabb, az országgyűlési képviselői kiadások elszámolásának kérdésében tett népszavazási kezdeményezését.

Leáll a PANKKK

Határozatlan ideig szünetelteti tevékenységét július 1-től a Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért (PANKKK) irodája. A programiroda munkatársai remélik, hogy legkésőbb ősszel újraindulhat a hazai könnyűzenei kultúra fenntartását és fejlesztését célzó átfogó program, amelyre az elmúlt öt év tapasztalatai alapján egyértelműen szükség van - áll közleményükben.

Olajkatasztrófa - A beavatkozás több kárral járhat mint haszonnal

Egy hétfői londoni konferencián több brit tengerbiológus és környezeti szakember is úgy érvelt, hogy a Mexikói-öbölbeli olajfolt helyenkénti felgyújtása és a szennyeződés eltüntetésére használt vegyszerek több kárt okoznak az élővilágban, mint maga az olaj. A legjobb módszer talán az lett volna, ha az olaj partoktól való távoltartását leszámítva semmilyen módon nem avatkoznak be, hanem hagyják, hogy az természetes ütemben oszoljon szét. Ezt a megoldást többek közt a jelen esetben feltörő nyersolaj típusa is alátámasztja, hiszen ez az olajfajta viszonylag gyorsan bomlik fel magától - fejtették ki.

Warvasovszky: a hatékonyságot és a gazdaságosságot is vizsgálnia kell az ÁSZ-nak

Az önkormányzati közpénzek, "minden egyes forint" törvényes, szabályszerű, átlátható elköltése mellett fontosnak tartaná a felhasználás hatékonyságának és gazdaságosságának számvevőszéki vizsgálatát is Warvasovszky Tihamér, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) hétfőn megválasztott alelnöke.