rss      tw      fb
Keres

A magyarok 59 százaléka nem ismeri a nyugdíjrendszert

A magyar lakosság 59 százaléka nincs tisztában azzal, hogy az állami nyugdíjrendszerből mennyi nyugdíjat kaphat, és ezt milyen eszközökkel egészítheti ki, Romániában ez az arány 44, míg Csehországban 26 százalék.

Választási csalásoktól tart a Jobbik

Volner János elmondta: a Jobbik felháborítónak tartja, hogy "egy belügyi dolgozók által alapított", zárt forráskódú szoftvert használó cég kapott megbízást a választási rendszer jegyzékkészítő programjának fejlesztésére. Véleménye szerint mindez lehetővé teszi a választási eredmények manipulálását.

Horváth Csaba lemondott kormánybiztosi posztjáról

Az MSZP főpolgármester-jelöltje bejegyzésében úgy fogalmaz: a kormánybiztosi munkája során vállalt feladatait teljesítette. "A Fővárosi Közgyűlés pozitív döntése után, a jövő heti kormányülésen pont kerül a történet végére. Ezek után köszönettel visszaadom a kormányfőnek kormánybiztosi megbízatásomat".

Simon Gábor: a Fidesz képviselőjelöltjei nyuszi módon viselkednek

A húsvéti ünnephez közeledve a nyuszihoz hasonlította a Fidesz miskolci országgyűlési képviselőjelöltjeit Simon Gábor, az MSZP országgyűlési képviselője, képviselőjelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján Miskolcon.

A magyarországi választások várható regionális hatásairól írt a Handelsblatt

Félelem a nacionalistáktól Kelet-Európában címmel kommentárban foglalkozott csütörtökön a küszöbönálló magyarországi választásokkal a Handelsblatt. A német üzleti és politikai napilap bécsi tudósítója, Stefan Menzel úgy vélekedett, hogy a magyarországi választások - az általa jósolt jobbratolódással - hatással lehetnek a szomszédos országokra. A vállalkozók attól tartanak, hogy kiszámíthatatlan politikusok érvényesülnek - tette hozzá.

A GDP 4,0 százaléka volt a tavalyi hiány

A kormányzati szektor 2009. évi hiánya - az előzetes adatok szerint - 1.035 milliárd forint volt, ami a GDP 4 százaléka. Ez az adat 30 milliárd forinttal, azaz GDP-arányosan 0,2 százalékponttal magasabb a 2008. évihez képest.

Cigarettatortát rejtett a moldáv furgon

A pénzügyőrök az autó csomagtartójában lévő poggyászokat is átvizsgálták, ekkor bukkantak rá négy tortára, amelyekben összesen 33 karton adózatlan cigaretta volt elrejtve.

Bajnai: a tisztulási folyamat része a korrupciós ügyek feltárása

A miniszterelnök a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában azt mondta: örül ennek, mert az országban a korrupció kicsiben és nagyban is jelen van, a feltárás pedig elrettentésül szolgálhat.

Bajnai Gordon szerint maradtak még nagyon nehéz feladatok

Bajnai Gordon miniszterelnök nem hiszi, hogy a nemzetközi szervezetekkel el lehet fogadtatni a 4 százalék körüli idei költségvetési hiánynál jelentősen nagyobb deficitet. A kormányfő a csütörtökön megjelenő HVG-nek adott interjúban beszélt erről. Leszögezte: a kormány nem titkolta el, hogy maradtak még nagyon nehéz feladatok.

Megjelent a Magyar Rádió elnöki pályázata

A pályázatok benyújtási határideje június 30, azokról a kiírás szerint július 22-ig döntenek. Az új elnök 2010. augusztus 1-jétől töltheti be a posztot négy évre.

30 bankot vizsgál a PSZÁF – RTL Klub

Harminc bank ellen indított vizsgálatot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), mert elképzelhető, hogy nem csökkentették annyira a forinthitelek kamatait, amennyire azt megtehették volna - értesült az RTL Klub.

Milliárdos kommunikációs tendert hirdetett a főváros – Napi Gazdaság

A közbeszerzési hirdetmény szerint mindezt az uniós társfinanszírozású projektekből finanszírozza az önkormányzat, a teljesítés során az elvégzendő munka és a keretösszeg is csökkenhet 50 százalékkal. A nyílt közbeszerzési eljárásra május 14-ig lehet ajánlatot benyújtani.