rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: újraindulhatnak a kisiskolák

Újranyitná a kormány a korábban bezárt kisiskolákat, Hoffman Rózsa oktatási államtitkár tájékoztatása szerint erre 300 millió forint áll rendelkezésre a költségvetésben

FruitVeB: stratégiai feladat a zöldség- és gyümölcstermelés növelése

Belátható időn belül mintegy egymillió tonnával kell növelni a zöldség- és gyümölcs-, valamint a gombaágazat termelését, ez stratégiai feladat - mondta Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke az MTI-nek.

Lapszemle: Rétvári Bence szerint az elszámoltatás a nulladik lépés a korrupció elleni fellépésben

Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium államtitkára szerint az elszámoltatás a nulladik lépés a korrupció elleni fellépésben, de azt szolgálja, hogy a bíróságok 3 milliárd, az ügyészség kifejezetten a korrupció visszaszorítására 1 milliárd forintot kaptak, és bővültek a vádhatóság nyomozati jogosítványai is - írta a Magyar Nemzet.

A forint gyengült az euróhoz és a svájci frankhoz képest estére

Röviddel 20 óra előtt 279,25 forintot ért egy euró. Délután négy óra körül 279,00 forinton, reggel 279,51 forinton jegyezték az eurót, árfolyama 280,30 és 278,60 forint között mozgott csütörtökön estig.

Indul a családi adózás Magyarországon

Január elsejétől életbe lép a családi adózás Magyarországon, a családok tehermentesítése, és a gyermekvállalás ösztönzése érdekében a személyi jövedelemadózás új rendszerében már az első gyermek után is adókedvezmény jár a szülőknek, méghozzá jövedelemkorláttól mentesen - hívja fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

dehir.hu: 800 millió forintért kelt el a hajdúszoboszlói Hotel Délibáb

Gazdára talált a csődbe ment Cívis Hotels Zrt. egyik szállodája, a hajdúszoboszlói Hotel Délibáb; a neve elhallgatását kérő új tulajdonos nettó 800 millió forintért jutott hozzá a hotelhez - adta hírül Buga Imre felszámolóbiztosra hivatkozva a dehir.hu hírportál csütörtökön.

Médiatörvény - Navracsics: a jogszabály kiállja az európai értékek próbáját

Navracsics Tibor szerint a médiatörvény minden elemében kiállja az összes európai érték próbáját, a magyar kormány demokratikus elkötelezettségét megkérdőjelező vélemények pedig, úgy látja, politikai motivációt rejtenek. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter ezt Neelie Kroesnak, az Európai Bizottság sajtószabadságért is felelős alelnökének írt válaszlevelében közölte.

Szálló por - Ismét romlik a levegő Miskolc fölött

Ismét romlik a levegő minősége Miskolc fölött, ezért várhatóan pénteken újra elrendelik a szmogriadót, és különböző korlátozásokra kérik fel a város lakóit - tájékoztatta Orosz Gábor, a polgármesteri hivatal szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Megjelentek a közfoglalkoztatás támogatására vonatkozó pályázatok

Kiírták a megyei munkaügyi központok az önkormányzati rövid és hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás támogatására vonatkozó pályázataikat, amelyek összesen 40 milliárd forintból valósulnak meg a 2011. január elsejétől életbe lépő új közfoglalkoztatási rendszer keretében.

WikiLeaks - Az amerikai diplomáciának kétségei voltak a Rózsa-ügyben

Egy amerikai diplomáciai távirat szerint az Egyesült Államok bolíviai nagykövetsége olyan beszámolót kapott egy szavahihető helyi forrástól, hogy az úgynevezett Rózsa-ügyet a bolíviai kormánykörökben kreálták - írta csütörtökön az El País spanyol napilap a WikiLeaks kiszivárogtatására hivatkozva.

Erősödött a forint csütörtök délután

A dollár forint árfolyama több mint 3 forinttal esett az elmúlt 24 órában, csütörtök délután 209,63 forinton jegyezték az amerikai fizetőeszközt, szemben a hajnali 210,85 és a szerda délutáni 212,97 forinttal.

Nyitrai Zsolt: mintegy 100 milliárd forintból valósul meg a Digitális Megújulás Cselekvési Terv

Összesen legalább 100 milliárd forint forrást mozgat meg a nemrég nyilvánosságra hozott Digitális Megújulás Cselekvési Terv, melynek többek között az a célja, hogy három éven belül teljes körű szélessávú lefedettség legyen Magyarországon - mondta Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára csütörtökön az MTI-nek a 4 akciótervet és 83 konkrét intézkedést tartalmazó tervről.

Szijjártó: Török Zsolt nem gondol a nyugdíjas éveire

A miniszterelnök szóvivője szerint azzal, hogy Török Zsolt MSZP-szóvivő magán-nyugdíjpénztári tag akar maradni, nem gondol a nyugdíjas éveire.

Észtország 2011. január 1-jén bevezeti az eurót

Ezzel egy időre le is áll az euróövezet bővítésének a folyamata, hiszen a két másik balti államnak még néhány évig várnia kell a bebocsátásra, Kelet-Közép-Európa vezető gazdaságai pedig nem sietnek a közös európai fizetőeszköz átvételével, mondván: az egyes országokban kialakult adósságválság miatt most nagyobb kockázatot jelent az euróövezeten belül, mint kívül lenni.

Vitézy: új parkolóőrök ellenőrzik januártól a fővárosi üzemeltetésű parkolóhelyeket

A Parking Kft. új parkolóőrei ellenőrzik januártól a fővárosi üzemeltetésű parkolóhelyeket - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója. Vitézy Dávid csütörtökön az MTI-nek azt mondta, a fővároshoz kerülő parkolóhelyeken is érvényesek lesznek a korábban kiadott parkolókártyák, és a készpénz mellett továbbra is lehet majd mobiltelefonon fizetni.

A Soros György Szükségalap 850 millió forint támogatást osztott szét idén

A Soros Szükségalap számos pénzügyi válsághelyzetbe jutott, elismert civil szervezet számára nyújtott működési támogatást, a pályázati támogatás kétharmada szociális szervezetekhez került 2010-ben - közölte a támogatás kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

Közösségi közlekedés Szilveszter és újév napján

A Volánbusz járatai december 31-én a tanítási szünetben érvényes pénteki, január elsején pedig a munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek; a MÁV-nál a szilveszteri és az újévi közlekedési rend nem változik; az év utolsó napján az éjszakai BKV járatok - néhány kivétellel - kétszeres sűrűséggel járnak.

MgSzH: 2,5 milliárd forintnyi bírság az elmúlt fél évben

Csaknem 50 ezer élelmiszerellenőrzéssel 2,5 milliárd forintnyi bírságot szabott ki a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) az elmúlt fél évben - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön az MTI-vel.

MSZP: nem tőzsdézték el a magán-nyugdíjpénztári tagok pénzét

Török Zsolt, az MSZP szóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján ismertette azt a választ, amelyet nyílt levelére kapott az OTP magánnyugdíjpénztár vezetőségétől. Ebben - a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) vizsgálataira is hivatkozva - azt írták, hogy az általa és az OTP magánnyugdíjpénztár többi, mintegy nyolcszázezer tagja által befizetett összeg megvan.

A Fitch rontott három magyar bank besorolásán

A CIB Bank Zrt. hosszú lejáratú adósságának az osztályzatát "A"-ról "A mínusz"-ra, az OTP Bank támogatási osztályzatát az eddigi 2-ről változtatta 3-ra, a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt besorolásának a kilátását pedig stabilról negatívra változtatta a legnagyobb európai hitelminősítő.

Adó-visszaigénylés a kereskedelmi gázolajra

Az árufuvarozók megsegítése érdekében megszületett a kereskedelmi gázolaj intézménye - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.