rss      tw      fb
Keres

 

Balogh S. Éváról

Írások, elemzések a Galamusban:

 

Az eltévedt borjú


Grey days of winter – flickr/maz hewitt

„A Financial Times ’dermesztő időket’ jósol a Magyarországon működő üzletembereknek.”

Winkler Gusztáv jelentése


flickr/christophe dune

„A Winkler-féle tanulmányról a MAL tulajdonosai sem akkor, sem azután nem tudtak, pedig Winkler szerint ő megküldte a Magyar Alumínium Trösztnek (tehát az állami elődnek).”

Boross Péter színeváltozása?


flickr/cobalt123

„..nagyon úgy fest, hogy igenis megváltoztatta a véleményét Orbán Viktorról és a Fideszről. Mára már Orbán Viktor sóvárgása a hatalomért egyáltalán nem probléma Boross számára.”

A külföldi média a magyar „forradalomról”


Camouflage – flickr/bramblejungle

„Hogy ezeket a negatív tudósításokat miként tudja a magyar kormány ellensúlyozni, nem tudom. Azzal biztosan nem, hogy felkérnek egy valamikori magyar diplomatát, hogy írjon gyorsan valami szépet kedvenc kormányáról.”

A magyarok és az idegen nyelvek


James Joyce – Dublin – ukstudentlife.com

„Képzeljük el, mi lett volna az ír gazdasággal – ahova óriási külföldi, leginkább amerikai tőke vándorolt, épp azért, mert a lakosság tanult és angol nyelvű volt –, ha az ír fiatalok ahelyett, hogy azt mondanák, ’I live in Ireland’, ezzel állnának elő: ’Tá mé i mo chónaí i nÉrinn’.”

A magyarok intelligenciája Orbán Viktor szerint


Begging Bishop – Bamberg - flickr/erix!

„…a külvilágtól követel a magyar miniszterelnök extra figyelmet, megértést és segítséget. Magyarország felemelkedése azonban, sajnos, leginkább a magyaroktól függ, és jól tenné Orbán, ha erre koncentrálna.”

Hogy miket hall az ember mostanában!


Schtroumpf – flickr/What What

„A nemzeti hagyományok életbetartását Magyarország eddig elhanyagolta, de eljött az idő a felújításukra… Az egyenruha nagyon fontos mert ’a magyar haza iránti elkötelezettséget fejezi ki’.”

Orbán, a fundamentalista történész


Declaration of Independence – John Turnbull (1819) – Wikipedia

„Ezek a fundamentalisták itt természetesen politikailag a szélsőjobboldalhoz tartoznak. Egy ilyen fundamentalista történelemszemlélettel előállni a magyar miniszterelnöknek egy követségi fogadáson nem mindennapi esemény, az biztos.”

Orbán és a „poltergeistek”


Poltergeist II – flickr/dreamside

„Ennél rosszabb híreket ritkán lehet olvasni, és ha Orbánék nem térnek észhez, nagyon nagy lesz a baj. De úgy látszik, ezek az emberek, akik európai formátumú politikusoknak képzelik magukat, provinciális tudatlanságukban csak azon törik a fejüket, hogyan betonozhatják be magukat évtizedekre.”

KRESZ itt és ott


Student Driver – flickr/Garrette

„És az autósiskoláknak nagy a hatalmuk, mert Magyarországon a járművezetői tanfolyam elméleti részének elvégzését igazolni kell. És hogyan lehet ezt másképpen igazolni, mint egy regisztrált autósiskola által?”

Tündérek és a sötét erők


Human – Lepenski Vir, Szerbia – donsmaps.com/ Dragoslav Srejović

„Tündérek laktak a Kárpát-medencében. Itt volt Tündérország. Nem volt ennél szebb hely a Földön. A Tündérek a magyarok ősapái, ősanyái voltak.”

Kövér és Károlyi


Károlyi Mihály – Varga Imre, 1975 – szoborlap.hu/Pál Tamás

„Károlyi nem adta át a hatalmat a kommunistáknak, mert a szociáldemokratáknak adta át, és a határoknak semmi közük nem volt a Magyar Tanácsköztársaság megalakulásához.”