rss      tw      fb
Keres

 

Balogh S. Éváról

Írások, elemzések a Galamusban:

 

Egy új képviselő: Ivády Gábor (LMP)


wikimedia

„Ez írja blogjában: ’Ostoba, egyszerű emberek, akik az emberi kapcsolatok minimális elvárásainak sem tudnak eleget tenni, és sajnos a butaságuk nagy magabiztossággal, önteltséggel és bunkósággal társul. Öltönybe bújt barmok’.”

Nemzeti együttműködési nyilatkozat: mi lesz a sorsa?


Cooperation - flickr/Wbs 70

„…volt olyan bátor fideszes képviselő is, aki azt talált mondani, hogy ez a nyilatkozat csak a politikai térben értelmezhető, nincs normatív tartalma, egyfajta preambulum a jövő fideszes törvényeihez. Tehát, ha jól értelmezem, nincs értelme rágódni rajta.”

Simor András védelmében


Arbitrary – flickr/fdecomite

„…ha a miniszterelnök kénye-kedve szerint leválthatná a jegybankelnököt, akkor a törvényt nem azzal a garanciával alkották volna meg, hogy míg választások négyévenként vannak Magyarországon, a bankelnököt öt évre választják.”

Gyurcsány Ferenc és az MSZP sorsa


flickr/THQInsider

„Némelyek a párt széteséséről beszélnek, de én személy szerint ebben nem hiszek. Nehéz jóslatokba bocsátkozni, hogy melyik oldal jön ki győztesen ebből a csatából.”

Simicskó István esete Celeste A. Wallanderrel


Conspiracy – flickr/dhammza

„Simicskó elhatározta, hogy levelet küld Wallandernek: jól beolvas neki, és visszautasítja mindazokat a szerinte rosszindulatú és helytelen állításokat, amelyeket Wallander az Orbán-kormányról tett.”

Már benyújtották a számlát

„…az Orbán-kormánytól azt várják, hogy amint lehet, azonnal adják vissza az egyetértési jogokat, azaz ne lehessen úgy rendeleteket és törvényeket hozni, hogy a kamarák előtte nem véleményezték őket.”

Lehet más a politika?

„A Lehet Más a Politika máris csak politikai hátsószándékokban tud gondolkozni, méghozzá a leginkább lejáratott, azaz egyáltalán nem Más módon.”

Jobbik és környezetvédelem

„Kepli elképzelései beleillenek abba a teljesen irreális ötlettömegbe, amivel a Jobbik választási programja tele van. De úgy látszik, mindez nem számít. A választók 15-20 százaléka, köztük úgynevezett értelmiségiek is beveszik mindezt.”

A mai nemzettestvérek

„Esküszöm a magyar Szent Koronára / Hogy az ellenséggel soha a legkisebb egyetértésbe nem bocsátkozom / Magamat mindig a hadi törvények szerint / Derék, harcoshoz illő módon viseltetem, és így / becsülettel élek és halok / Isten engem úgy segéljen!”

Tölgyessy Péter, a guru


flickr/larry&flo

„Ezek az emberek érinthetetlenek. Teljesen mindegy, hogy mit mondanak, minden szavukon óriási reverenciával csügg az olvasóközönség, vagy legalábbis más elemzők és a média.”

Az a fránya stressz

„…sajnos ezek az ’eredmények’ futótűzként terjednek a médiában, és mindenki hamarosan meg lesz győződve róla, hogy minden bajunk forrása a társadalmi és gazdasági változásokkal járó stressz és létbizonytalanság.”

Gárdisták a parlamentben?


„Jó keresztények”

„Ő persze, mint keresztény ember, naponta imádkozik értük. Egyébként meg várja, sőt jó keresztényként imádkozik érte, hogy ’itt, magyar földön, megszülessen egy magyar Mózes’, aki kivezetné a népét még a Kárpát medencéből is.”

Hoffmann Rózsa a „köznevelésről”

„Hoffmann Rózsa elfogadhatatlannak tartja, hogy ezzel a két évszázados hagyománnyal 2003-ban szakítottak. A tanárok önállósága az ’elsajátítandó ismeretanyag tíz százalékáig terjedhet’.”