rss      tw      fb
Keres

 

Mihancsik Zsófiáról

Írások, elemzések a Galamusban:

Lásd még a Napi apróban

 

A magyar foci ura


Forrás: dfc.hu, fotó: dimitrij

„…a működési elv (tiszta formájában) arra ösztönöz, hogy az ember, ha sikert és pénzt akar, a legjobbat hozza ki magából, képességekben is, teljesítményben is. Ez a ’legjobb’ aztán nemcsak az egyénnek okoz örömet, hanem a közösség is ezt értékeli. Nem a ’nemzetteljesítményt’, és nem a nemzeti szóvirágokat.”

1 hozzászólás

MDF: lesz mit tisztázni


Forrás: http://www.flickr.com

„Hacsak azt nem állítja Katona Tamás, hogy a felduzzadó ikerdeficit – az államháztartás és a folyó fizetési mérleg hiánya –, amely 1995 januárjára már az ország fizetőképességet veszélyeztette, kizárólag a Horn-kormány megalakulását követő néhány hónap fejleménye, és akkor is elsősorban Békesi hatalmi ármánykodása következtében állt elő.”

Egy mondat


MTI Fotó: Honéczy Barnabás

„A cím üzenetét nem érdemes hosszan fejtegetni, mert világos. Azt mondja vele a Fidesz-tévé honlapja, amit Morvai Krisztina és a Jobbik sulykol naponta, a kormány parancsára ’szemkilövő’ rendőrségről.”

Horthy


1931 - Forrás: Bundesarchiv

„Értheti-e másként ezeket a mondatokat az olvasó, mint hogy a stabilitás a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének igazgatóhelyettese szerint akkor is fontos és értékelendő dolog, ha valaki netán Horthy-módra valósítja meg. Egyéni ízlésünk szerint rokonszenvezhetünk a szociáldemokratákkal (akik rombolnak), de az ország érdekében, mai mintaként, akár a Horthy-féle stabilizáció tartalmi elemeit is helyeselnünk kell.”

Nem értem


MTI Fotó: Balázs Attila

„Nem épp azért estek neki Szögi Lajosnak, mert a gyereküket elsodorta? Vagy épp az az ügyvéd úr célja, hogy ezt az indítékot, a gyerekszeretetet is elvegye a romáktól?”