rss      tw      fb
Keres

 

Mihancsik Zsófiáról

Írások, elemzések a Galamusban:

Lásd még a Napi apróban

 

Orbánminta-vásárló járt nálunk

„Bár könnyű dolgunk lesz, ha Malosse úrnak sikerül az innovatív és kreatív Orbán-mintát elterjesztenie Európában. Vakok közt a félszemű a király. Mi már évek óta a biztos lejtő útját járjuk majd, mire a többiek lezárkóznak hozzánk.”

A lehetséges forgatókönyvek egyike

„Verbálisan mindent megteszünk azért, hogy a választókkal elhitessük, mi aztán mindent megteszünk a győzelemért, de ó, minő felelőtlenség, hogy vannak, akik megtorpedózták ezt a győzelmet.”

Mi lesz Orbánnal? – II.

„Távol álljon tőlem, hogy bárkit, különösen önmagamat azzal hitegessem, hogy a Fideszben erkölcsi lények vannak…. Nem abban bízom tehát, hogy a vereség hatására hirtelen rádöbbennek majd, mit műveltek egy egész országgal ellenzékben és kormányon.”

Mi lesz Orbánnal? – I.

Kósa Lajos, 2006. június 15.: „Orbán Viktor a magyar politikai mezőny egyik legtehetségesebb alakja, a jövőben is ő lehet a jobboldal kovásza. De táltosnak sokkalta alkalmasabb, mint operatív irányítónak.”

Tessék válaszolni!


MTI/Kovács Tamás

„Mi igazolja, hogy a bizonytalan szavazók nem attól undorodnak, hogy úgy látják, megint csak használni akarják őket, és a legkevésbé sem érdekel itt senkit, hogy ők mit akarnak, nekik mi fáj, mitől szar az életük. Nem Gyurcsánytól, nem 2006-tól, hanem Orbántól meg a rendszerétől.”

„Működő, értékelvű, konkrét megoldásokat adni”

Beszélgetés Bajnai Gordonnal

 

„…egy generációnyi időre eldőlhet, hogy Magyarország talpon tud-e maradni. Hogy európai irányba fejlődő, demokratikus, gyarapodó ország lesz-e, vagy marad ez az Európai Unióból kifelé sodródó, zsugorodó gazdaságú és egyre inkább egy kleptokrata rezsim által uralt ország.” 

A Bajnai–Mesterházy-jelöltségről


fotó: MTI/Illyés Tibor

„Bajnai miniszterelnökjelöltsége nem Bajnainak és végképp nem a Milla-féle képződményeknek, hanem azoknak a szavazóknak tett gesztus volna, akik 2013 áprilisában 42 százalékban Bajnait, 24 százalékban Mesterházyt akarták a miniszterelnöki székben látni.”

Mi lesz, mi legyen Orbán után?


Forrás: Facebook

„…mi a teendő azokkal a létező viszonyokkal, amelyeket uralkodásuk idején létrehoztak (például új trafiktulajdonosok, például államosított iskolák, például államosított minden).”

Az önhibájából szegény után itt az önhibájából beteg


Armand Gautier – Salpetriere (1857) – Wikipedia

„Teher az is, akinek intellektuális szenvedélyei vannak… mert a vitatkozásaival megkérdőjelez hivatalos tekintélyeket és állításokat, s mindezzel rongálja azon polgártársai idegeit, akik szeretnének feltétel és vita nélkül hinni a tekintélyekben és a tekintélyek tételeiben.”

„Zéró tolerancia” – akkor kezdhetjük!


„Elég lenne annyit mondania, hogy fiúk, ha még egy szó antiszemitáskodás elhangzik vagy leíródik a lapotokban vagy a tévétekben, oda a fideszes 40 milliós támogatás, oda a 3,2 milliárdos közpénzen való ücsörgés, nincs több pénz se az önkormányzati támogatóktól, se az állami hirdetőktől.”

Hadházy Ákos szomorú világa


Anomaly – flick/kwismer

„Hadházy Ákos csak azzal tett jót, akivel nem akart: a magyar társadalommal. Azzal a társadalommal, amelynek részei a baloldaliak és a liberálisok is, az ateisták és az agnosztikusok is, az európaiság és a modern Magyarország iránt elkötelezett polgárok is.”

Bajnai Gordonról


Fotó: blikk.hu/Török Attila

„…értem, hogy Bajnai rettenetesen be van szorítva a saját szövetségesei, az MSZP meg a Fidesz közé. De amikor úgy döntött, hogy visszajön a politikába, tudnia kellett, hogy ezeket a meccseket le kell játszania. És okosan, ügyesen, határozottan kell lejátszania.”

Gulyás Gergely nyílt leveléhez


A washingtoni meghallgatás, a kép jobboldalán ülő hölgy Kim Lane Scheppele, keretben Gulyás képviselő
Pethő András/origo.hu

„Újabb fideszes csúsztatás! Senki, Scheppele sem, más sem, Magyarországon sem, külföldön sem kérdőjelezte meg soha az Orbán-kormány legitimitását.”

Az egyetlen demokrata meg az ő híve


MTI-fotó

„…ha átköltözne, nyilván ugyanoda sorolna be, az ’egyetlen magyar demokrata’ mellé, ahová az egykor Párizsban élő, önmagát akkor még liberálisnak valló szociológus, aki ma már csak úgy tud kiszállni a fideszes Audiból, ha a sofőr előbb kinyitja neki az ajtót.”

Érik az imperialista szabotázs-elmélet


„…szépen visszacaplatunk a Rákosi-rendszerbe, hogy miután újra magunkévá tettünk minden szépet és jót, amit a magyar történelem létező szocializmusa és kommunista diktatúrája kitermelt, végre tényleg lecövekeljünk a Horthy-Magyarország otthonos világában.”