rss      tw      fb
Keres

 

Mihancsik Zsófiáról

Írások, elemzések a Galamusban:

Lásd még a Napi apróban

 

Stumpf András vaksi örömei


Oppression  – flickr/ugg

„Stumpf ugyanis azt állítja, noha láthatólag nem érti, miféle botrányos dolgot beszél, hogy egy rendszer (egy kormányzás) megítélésének nincsen érvényes külső, csak belső nézőpontja. Méghozzá a hatalomvédte bensőség attitűdjével – szintén a kádárizmus alapmagatartása.”

A Galamusról


„Mind a kettő igaz lenne: az elsőben a reményeink lennének hangsúlyosak, a másodikban a jelenlegi helyzet, és az a tény, hogy egy újság életében egyetlen ilyen drasztikus lépésre van lehetőség.”

Az Ab-döntés: egyelőre tévedtem


Határozathirdetés – MTI

„…a 15 fős testületben 8-ra nő a nyilvánvalóan Fidesz közeli tagok száma. Úgyhogy elképzelhető, hogy az Alkotmánybíróság talán utolsó, elsősorban szakmai alapon meghozott döntésének voltunk tanúi a 2013. január 4-ei határozathirdetéskor.”

Szeretem Balogh Ákos Gergelyt


Sheep queuing to get into the stable – flickr/jahe

„…az én szememben sem a karrier, sem a pénz, de még a megélhetési kényszer sem igazolja egyetlen olyan, újságírónak nevezett ember magatartását sem, aki nap mint nap segít Orbánnak, hogy a nehezen elért szabadságot visszavághassa a puha diktatúrában megszokott viszonyok közé.”

„Mi írjuk a történelmet, ti hamisítjátok”


A Szegedi Tudományegyetemen szervezett fórum – MTI/Kelemen Zoltán Gergely

„A diákok pontosan érzik és tudják, miért nem szabad Orbán mégoly tetszetős tárgyalási ajánlatait is jóhiszeműen elfogadni. Mert az első adandó alkalommal ki fogja játszani őket, és már másnap mindent megtesz azért, hogy ez az alkalom minél előbb előálljon.”

Hároméves a Galamus


„Nem tudom persze, van-e értelme minden évben – azaz már harmadszor – megemlékezni arról, hogy 2009. december 15-én kezdtük. Talán azért van, mert egyrészt a csoda kategóriájába tartozik, hogy még mindig itt vagyunk.”

A félreolvasás művészete


MTI/Beliczay László

„A hvg.hu (szerzője) megteheti, hogy elalél az esztétikai élvezettől és a hálától egy velejéig cinikus párt velejéig cinikus politikusának egyetlen nyilvános magánvallomása hallatán, de normává nem teheti a saját gyönyörét.”

Ilyen jutott


MTI/Beliczay László

„Tudom, hogy voltak sokan ezen a rendezvényen, akik valóban, őszintén és együtt akartak tiltakozni az ellen, ami tűrhetetlen… Akik nem politikai legitimációs játszmán… érezték magukat. Sem a szándékukat, sem az érzetüket nem akarom kétségbe vonni.”

Csak a náciellenes „békemenet” után!


origo.hu/Pályi Zsófia

„…a Fidesz képviselője csak akkor állhat fel a demokraták és antirasszisták dobogójára, ha előbb a saját hívei dobogójára felállt. Ha bérciviljeivel újabb békemenetet szerveztet a Jobbik, a náci, a melegellenes, a cigánygyűlölő beszéd és magatartás ellen.”

Zsidózás: rövid felelősségtörténet


Self-examination – flickr/mass27

„Az a baj, hogy Schiffer épp annak az önreflexiónak, önvizsgálatnak, ’szembenézésnek’, önkritikának van csúfosan híján, amelyet ő és pártja oly nagy hangon és magabiztosan követel Gyurcsánytól és Bajnaitól.”

Papcsák úrnak az internetes hangnemről


Changing America – newhouse.syr.edu

„Azt mondanám, Ön addig örüljön, amíg a névtelen kommentárírók azt a bizonyos epét, amely Önök ellen feltartóztathatatlanul gyűlik az emberekben, az interneten öntik ki, és nem az utcán. Tekintse ezt… feszültséglevezetésnek.”

Nem kérek a B-listázókból


Transformation – flickr/marcoD

„Szerintem Ferenczi Krisztinának és sajnos nagyon-nagyon sok kollégájának önmagával volna elintéznivalója. Például meg kellene vizsgálniuk… hogy ők önmagukon kívül képviselnek-e bárki mást is.”

Nádas Péter hetvenéves


Lángh Júlia köszöntője, Mihancsik Zsófia interjúrészlete

„…ez a tanulás mindig világok megismerésének és mondatok lassú és kéjes ízlelgetésének az élvezetével párosul.”

Milla-baj


Milla-tüntetés (forrás: Facebook)

„A Milla nem arra akarja rászoktatni a ’civileket’, hogy fogadják el egymást olyannak, amilyen sokfélék ténylegesen, és így keressenek közös hangot és nevezőt egymással, hanem arra, hogy pártválasztó társukat tekintsék zavarónak, csököttnek, a ’civil ügy’ árulójának.”

Le a szegényekkel!


FOLLOW YOUR DREAMS CANCELLED
(Banksy in Boston) – flickr/Chris Devers

„…attól az álszent, aljas, képmutató, hazug, szégyentelen és gátlástalan szövegtől, amellyel a régóta krónikus szóömlésben szenvedő Lázár nevű bűnös ember megindokolta a nyerőgépek országos betiltását, felforrt az agyam, és nem bír higgadni.”

Az országtévesztő bíró


A kereki Horthy-szobor, utána – Dániel Péter/Facebook

„A siófoki városi bíróság bírája tévedett, amikor azt hitte, Magyarországon egy bírónak joga és kötelessége érzékelni és értékelni azt a társadalmi közeget, amelyben ő maga és az eléje kerülő vádlók és vádlottak élnek.”

Két megjegyzés Zeidler Miklós írásához


Panic disorder – flickr/Ford-Brown

„…úgy védték mesterüket és kollégájukat, hogy beletaposták a földbe a bírálóját, elegánsabban fogalmazva gondolkozás nélkül elvitatták tőle az emberi és szakmai tisztesség minimumát is.”