rss      tw      fb
Keres

 

Mihancsik Zsófiáról

Írások, elemzések a Galamusban:

Lásd még a Napi apróban

 

Ha kormányra kerül…


Arrogance – flickr/loriz

„Az ilyen üzenetek…semmi másról nem szólnak, mint arról, hogy MSZP szerint a többi demokratikus párt nincs tárgyalási pozícióban. Vagy elfogadja az MSZP primátusát, és aláveti magát a szocialisták akaratának… vagy megsemmisül.”

Kis magyar kirúgástörténet – Mihancsik Zsófia interjúja


Egill az Egilssaga 17. századi másolatának illusztrációján – Wikipédia

„…az Orbán-kormány 2010-es színre lépése óta abszolút győztesek lettek azok, akik úgy gondolják, hogy kizárólag a tradicionális, erőszak alapú, fegyelmező, elrettentő típusú rendőrségre van szükség. És sajnos ennek a szemléletnek felel meg ez az új egyetem is.”

Áder beszédéről és mondatáról


The future – flickr/kantman

„Orbán egész eddigi taktikája szempontjából ez a beszéd egy ordenáré nagy öngól. És épp itt a probléma vele. Hogy ezt a szerintem kifogástalan… beszédet egyelőre semmi sem hitelesíti. Sem Áder János személye, és végképp nem az a politikai erő, amely őt a köztársasági elnöki székbe emelte.”

Szünetet tart a Galamus


„Vasárnaptól, július elsejétől következő hétfőig, azaz július 9-éig szünetet kell tartanunk a Galamusban… A napi híreket természetesen változatlanul olvashatják.”

Elie Wiesel igazsága


Elie Wiesel Angela Merkellel és Barack Obamával Buchenwaldban, 2009. április 23-án – atv.hu

„Elie Wiesel az az öntörvényű… ember, akit embertípusként éppen most átkozott ki Hoffmann Rózsa, amikor arról értekezett kisgyerekeket nevelő pedagógusok előtt, hogy szerinte abban az országban, amelyben jó élni, nincsenek öntörvényű emberek.”

A gyűlölettartály meg a tartalma


Hatred – flickr/Alex

„Aki tagadja, hogy a Fidesz, ha nem is nyílt támogatója, de tudatos, bár sunyi haszonélvezője a zsidózó-cigányozó beszédnek, mint mindennek, ami gyűlöletet és indulatot szít, az hazudik vagy téved.”

Mit ér az ember? Az újabb Gyurcsány-ügyről


Contradiction – flickr/JasonLangheine

„…egyetlen ember, még egy politikus minőségéről sem dönthet ifjúságának egyetlen, esetleg pecsétes mozzanata. Csak az dönthet róla, hogy kivé vált, mire használta az életét, milyen embert faragott magából.”

A régi-új elnök, aki régi-új elnököt javasol


„…politikailag is értelmetlen kompromisszumosnak vélt javaslattal előállni a köztársaságielnök-jelölés ügyében, mert Mesterházy Attila sem, ahogy senki más sem kapott Orbántól felszólítást a közös gondolkozásra az új köztársasági elnök személyéről.”

A zsarolás szövedéke


„Várom a Professzorok Batthyány Körének állásfoglalását. Hátha egyszer a saját tagjukkal, a szakmai és közéleti tisztességgel, a tudomány függetlenségével és nem szerelmetes politikai vezetőjükkel lesznek szolidárisak.” 

Kis magyar kremlinológia


Pigeons in love – flickr/zigazou

„…egyiküket se érdekli, miféle szégyeneknek teszik még ki ezt az országot kívül és belül a maguk földhözragadt hatalmi játszmáiban.”

Iványi Gábor, a szabad polgár


Fotó: stop.hu/Bencsik Gyula

„Ha mindannyian hősök lennénk, az nem a hősök, hanem a szabad polgárok társadalma volna. És akkor Iványi Gábor sem lenne több, mint egy a szabad polgárok közül.”

A mondatok értelméről


Hazánk nagyjai a Kossuth téri ünnepélyes zászlófelvonáson – MTI, Kovács Attila

„Mi másért tört volna ki többször is üdvrivalgásban Orbán tömege a Kossuth téren, ha nem azért, mert pontosan értette, hogy Orbán megint bemosott néhányat Európának?”

Ce que Viktor Orban fait subir à la Hongrie

Mihancsik Zsófia


What comes next? (Ric Stultz) – museumofthestreetart.blogspot.com

„Au lieu de défendre les citoyens contre les abus d’un pouvoir arbitraire, les lois de Viktor Orbán défendent les conceptions arbitraires de Viktor Orbán sur le pouvoir, l’économie et le peuple.”