rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Négyezer fogyasztónál szünetel a távfűtés Komlón

Négyezer fogyasztónál szünetel a fűtés és melegvíz-szolgáltatás Komlón szombaton, a viharos időjárás okozta meghibásodás miatt - tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Az első világháború színházi világáról szerveznek konferenciát

Színház a háborúban címmel szervez konferenciát a Csárdáskirálynő bécsi ősbemutatójának századik évfordulója alkalmából az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság, a Habsburg Történeti Intézet és a XX. Század Intézet április 2-án. A rendezvény a hátország és a frontvonal színházi világát egyaránt felidézi.

BMI és foglalkoztatási adatok várhatók a jövő héten

Fogyasztói bizalmi indexek mellett foglalkoztatási adatok és feldolgozóipari teljesítménymutatók közzététel várható a jövő héten mind Európában, mind az Egyesült Államokban.

Quaestor - MSZP: kártalanítsák a károsultakat!

Az MSZP választmánya azt kéri a párt parlamenti frakciójától, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a Quaestor-ügy károsultjai megkapják a pénzüket. Ezt Botka László választmányi elnök mondta szombaton Budapesten, a testület ülésének kezdetén.

Ukrán csempészcigarettát foglaltak le az M1-esen

Csaknem háromezer doboz ukrán csempészcigarettát találtak a NAV Komárom-Esztergom megyei munkatársai a napokban az M1-es autópályán egy átalakított kamionban - tájékoztatta a szervezet Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense szombaton az MTI-t.

Lapszemle: Már minden második utazó online foglal szállást

Az utazok.hu becslése szerint a mintegy 60 milliárd forintos teljes belföldi szállásdíj-bevétel felét az online szállásközvetítők generálják, ami jelentősen hozzájárul a magyar turisztikai piac évi várható 8-10 százalékos növekedéséhez.

Vihar - Kidőlt fák, megrongált tetőszerkezet Fejér megyében

Az erős, olykor viharos széllökések Fejér megye több pontján okoztak nagy károkat: faágak szakadtak le, fák dőltek ki, Dunaújvárosban egy társasház tetőszerkezete is megrongálódott - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-t.

Bővülnek a diákigazolványhoz kötődő kedvezmények

Folyamatosan bővül a diákigazolvánnyal kedvezményes vásárlást kínáló üzletek köre, az okostelefonokon pedig mostantól egy továbbfejlesztett kereső is segít az elfogadóhelyek megtalálásában - közölte a Diákkedvezmény Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Vasárnap megkezdődik a nyári időszámítás: hajnali 2-kor 3 órára kell az órákat átállítani, emiatt változik a közösségi közlekedés menetrendje is. Az átállás érinti a MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járatát is.

Lapszemle: Kényszertörléssel szűnik meg a cégek háromnegyede

Összesen 42 ezer céget töröltek Magyarországon tavaly, háromnegyedük kényszertörlés miatt volt kénytelen beszüntetni tevékenységét; ezzel az eljárással 31 ezer társaságot tiltottak ki a piacról, míg tavalyelőtt mintegy 15 ezret - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis az MTI-vel.

Lapszemle: A Fruitveb a nagybani piac kereskedőire is kiterjesztené az ekáert

A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) a nagybani piac kereskedőire is kiterjesztené az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszert (ekáer), ez segíthetné szerintük az ágazat teljes megtisztítását a fekete-kereskedelemtől - írta a Magyar Nemzet.

Lapszemle: Félmilliónyian élnek patikai ügyelet nélkül

Félmillió ember él abban a 23 járásban, ahol nem működik gyógyszertári ügyelet a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat kutatása szerint - írta a Magyar Nemzet.