rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

NMHH: 50 millió forintos hangjátékpályázatot írt ki a médiatanács

Április 21-éig adhatják be hangjátékok és hangjátéksorozatok terveit a pályázók a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának 50 millió forintos pályázatára, amelynek felhívása a nap folyamán jelenik meg a Magyar Média Mecenatúra programot lebonyolító mecenatura.mtva.hu honlapon - áll az NMHH pénteki közleményében.

Olimpia 2024 - Csak összefogással lehet pályáznia Budapestnek

Budapestnek a feladat nagyságára való tekintettel csak úgy szabad pályáznia a 2024-es olimpia megrendezésére, ha az ország összefog - hangzott el a Sport 1 televízió pénteki Sportgazdaság című műsorában.

Elhunyt Kubinyi Anna textilművész

Életének 67. évében pénteken elhunyt Kubinyi Anna Kossuth- és Prima Primissima díjas textilművész - közölte a család pénteken az MTI-vel.

Sztrájkbizottság alakult a Magyar Posta értékszállító cégénél

Sztrájkbizottságot alakított az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének a JNT Security Kft.-nél működő tagszervezete pénteken, miután a bértárgyalásokat csütörtökön megszakította - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége az MTI-vel.

Devizapiac - Vegyesen alakult a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon pénteken: az euróval és a svájci frankkal szemben gyengült, a dollárhoz és a japán jenhez képest viszont erősödött.

Quaestor - Három embert őrizetbe vettek, a kormányfő szerint a MTI

Három embert, köztük a Quaestor cégcsoport elnök-vezérigazgatóját, Tarsoly Csabát gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették a rendőrök. Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában arról beszélt, a brókerügy megmutatta: hiányzik Magyarországon egy olyan kincstári rendszer, amely megfelelő kondíciókkal biztosítaná a közpénzek, benne az önkormányzati pénzek „parkoltatását”. Közölte: a kormányfő két héttel a Quaestor-ügy kirobbanása előtt utasította a minisztereket, vegyék ki vélhetően kockázatos helyen lévő pénzeiket. Egyes ellenzéki pártok politikusok érintettségét, más pártok a legfőbb ügyész felelősségét firtatták pénteken.

Szándékosan magukra gyújtotta a házat egy nő Nógrádon

Felgyújtotta házukat egy nő pénteken Nógrád községben, majd megpróbálta megakadályozni édesanyját, hogy kijusson az égő épületből; a 43 éves nő ellen emberölés kísérlete miatt indítottak eljárást - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Velencei Biennále - Bemutatták a Magyarországot képviselő képzőművészeti projektet

Jó ütemben, a terveknek megfelelően haladnak a május 7-én nyíló velencei képzőművészeti biennálén Magyarországot képviselő projekt munkálatai - közölte Balatoni Monika nemzeti biztos, aki az alkotókkal, Cseke Szilárd művésszel és German Kinga kurátorral közösen pénteken mutatta be Budapesten a Fenntartható identitások című alkotást.

Késnek a vonatok a dél-balatoni vonalon

Műszaki hiba miatt akár félórás késésekre is készülni kell a dél-balatoni vasútvonalon - közölte a Mávinform péntek délután az MTI-vel.

Sárospatakon emlékeztek II. Rákóczi Ferencre

Magyarország és Erdély egykori fejedelmére, II. Rákóczi Ferencre emlékeztek születésének 339. évfordulóján pénteken Sárospatakon. Az eseményen együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Örökség Intézete és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), valamint a Rákóczi-vár kertjében történelmi emlékhelyet avattak, annak mementójául, hogy a zempléni város meghatározó szerepet töltött be az ország történelmében.

Megállapodtak a bérekről a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-nél

Megállapodással zárult a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. és a régió reprezentatív szakszervezetei között hetek óta tartó bértárgyalás - közölte a kaposvári székhelyű - a Baranya, Somogy és Tolna megyei autóbusz-közlekedési cégeket tömörítő társaság a honlapján pénteken megjelent hírlevélben.

Napi négyre emeli napi járatai számát Budapest és Párizs között az Air France

Az Air France légitársaság a jelenlegi háromról vasárnaptól négyre emeli napi járatai számát Budapest-Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a párizsi Charles de Gaulle repülőtér között - közölte Dror Harel, az Air France magyarországi igazgatója pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

Félszáz éves jubileumát ünnepli a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

Idén ünnepli alapításának félszáz éves jubileumát a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, az ünnepre kiemelt rendezvényekkel készülnek - közölte Ignácz Ervin, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI-vel.