rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Francia helyhatósági választások - Nicolas Sarkozy sikeresen tért vissza és politikailag megerősödött

A francia helyhatósági választások első fordulója a szélsőjobboldali Nemzeti Front országos beágyazódásával hárompártivá tette a francia politikai életet, a vasárnapi második forduló elsöprő jobboldali győzelme pedig a jobbközép Népi Mozgalom Uniójának (UMP) élére tavaly ősszel visszatért Nicolas Sarkozy volt államfő politikai megerősödését eredményezte.

Kína felé tart a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép

Megkezdte világkörüli útjának ötödik szakaszát hétfőn a Solar Impulse 2, a napelemes repülőgép Mianmarból Kínába, az ország délnyugati részén fekvő Csonkingba tart.

Francia helyhatósági választások - Az ellenzéki jobboldal győzött

A kormányzó szocialisták jelentős vereséget szenvedtek vasárnap Franciaországban a helyhatósági választásokon, ahol az ellenzéki jobboldal a 101 megyéből 64-70 megyét irányíthat a következő hat évben - derül ki a France2 közszolgálati televízióban ismertetett első becslésekből.

Szíria - Menekülnek a lakosok az elfoglalt Idlíbből

Menekül a lakosság a szíriai Idlíb városból, amelyet szombaton elfoglaltak az an-Nuszra Front nevű szélsőséges iszlamista szervezet és a vele szövetséges csoportok fegyveresei - közölték vasárnap aktivisták.

Nigériai választás - Folytatódott a voksolás, összetűzések voltak északkeleten - ellenzéki tiltakozás, aktivisták halála

A Boko Haram terrorszervezet támadásainak árnyékában folytatódott a meghosszabbított szavazás az elnök- és parlamenti választáson Nigéria egyes körzeteiben vasárnap. Az ország északkeleti részében katonákkal csaptak össze a szélsőségesek, eközben a déli országrészben az ellenzék választási törvénysértéssel vádolta a kormányt.

Több száz kínai kéri vissza faluja Buddha-szobrát a holland kormányfőtől

Kínai falusiak százai fordultak levélben a holland miniszterelnökhöz abban a reményben, hogy közbenjár az érdekükben, és visszakaphatják azt, a templomukból az 1990-es évek közepén ellopott Buddha-szobrot, amely egy szerzetes múmiáját rejti, és jelenleg egy holland magángyűjtő tulajdonában van - számolt be a Hszinhua hírügynökség vasárnap.

A tunéziai biztonsági erők megölték egy iszlamista csoport több vezetőjét

Tunéziában a hatóságok megöltek kilenc terroristát, köztük egy iszlamista csoport több vezetőjét is egy rajtaütésben - közölte a kormány órákkal azelőtt, hogy a fővárosban, Tuniszban, a Bardo múzeumnál történt öldöklés elleni tiltakozásul külföldi vezetők részvételével menet indult az erőszak ellen.

Közkincs maradhat Charles Dickens íróasztala

Egy örökségvédelmi alap felajánlásának köszönhetően közkincs maradhat Charles Dickens (1812-1870) nevezetes mahagóni íróasztala, amelynél a nagy angol író utolsó műveit, köztük a Szép reményeket és a Két város regényét írta.

Jemeni külügyminiszter: a volt elnök zsebből fizeti a húszi lázadókat

A volt jemeni elnök, Ali Abdalláh Száleh 60 milliárd dolláros (16,5 milliárd forint) vagyonából fegyverezte fel a síita húszi lázadókat, akik a jelenlegi, nemzetközileg elismert államfőt országa elhagyására kényszerítették - közölte vasárnap Rijád Jászín jemeni külügyminiszter Sarm-es-Sejkben.