rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Csökkent a szlovén államháztartás hiánya

Szlovéniában az államháztartás hiánya tavaly 1,8 milliárd euró volt, azaz a GDP 4,9 százaléka a 2013-as 5,8 százalék után - közölte a szlovén statisztikai hivatal kedden.

Iráni atomprogram - A 12 éve tartó nemzetközi vita főbb állomásai

Az iráni atomprogram körül 12 éve tartó nemzetközi vitában a Nyugat azzal gyanúsítja Teheránt, hogy nukleáris fegyverek kifejlesztésén dolgozik. Irán ezt a vádat visszautasítja, és váltig állítja, hogy nukleáris tevékenysége kizárólag békés célokat szolgál. Az atomválság főbb állomásai:.

Eladja LED és autóipari világítástechnikai üzletágát a Philips

Újabb nagy lépést tett előre a holland Philips elektronikai konszern mélyreható szerkezetátalakítási programja megvalósításában: eladja LED és gépjármű világítástechnikai üzletágának többségi tulajdonát a kínai Go Scale Capital befektető társaságnak.

A szociális környezet is kihat az agy fejlődésére

A tehetős és iskolázott szülők gyermekeinek nagyobb az agya, mint hátrányosabb társadalmi rétegekből származó hasonló korú társaiknak, és az intelligenciateszteken is jobban szerepelnek - állapította meg a Dél-Kaliforniai Egyetem.

Túszul ejtettek egy ügyészt egy isztambuli bíróságon

Egy török szélsőbaloldali csoport fegyveres tagjai túszul ejtettek kedden egy ügyészt Isztambul egyik bíróságán és azzal fenyegetőztek honlapjukon, hogy megölik őt - jelentette a helyi média.

Ukrán válság - A szakadárok egy orosz parancsnoka elárulta, hogy az orosz hadsereg foglalta el Debalcevét

Orosz reguláris csapatok orosz tábornokok és más magas rangú katonatisztek irányításával foglalták vissza a múlt hónapban az ukrán fegyveres erőktől a stratégiai fontosságú kelet-ukrajnai Debalceve városát - árulta el a BBC orosz nyelvű szolgálatának adott interjújában a donyecki szakadárok egy, Oroszországból érkezett egységparancsnoka.

Megérkezett Németországba a Niklas orkán

Óránkénti 160 kilométeres sebességet is meghaladó széllökésekkel megérkezett kedden Németországba a Niklas orkán, a vihar az ország számos térségében közlekedési fennakadásokat okozott. Az orkánnak délutánig egy halálos áldozata volt.

| Egy kormány sem engedheti Spanyolország nemzeti szuverenitásának megtörését - jelentette ki Mariano Rajoy spanyol kormányfő kedden Madridban arra reagálva, hogy több, a katalán

Egy kormány sem engedheti Spanyolország nemzeti szuverenitásának megtörését - jelentette ki Mariano Rajoy spanyol kormányfő kedden Madridban arra reagálva, hogy több, a katalán függetlenséget támogató párt megállapodást kötött, miszerint ha ők nyernek a helyhatósági választásokon szeptemberben, akkor 18 hónapon belül megalakul az önálló katalán állam.