rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. április 30.Bolgár György kérdései 2013. április 30-ai
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy egy fideszes önkormányzati képviselő nevét is vállalva leplezte le, hogy felülről jött lista alapján döntöttek arról, kik nyerjék a trafikpályázatokat. Erről tegnap többen név nélkül már nyilatkoztak több hírportálnak. A Fidesz vezetés azonban egyenlőre tagad. Rájuk borul a botrány vagy ezt is megússzák?

Ehhez kapcsolódik az Index értesülése arról, hogy a cigarettareklám tilalma miatt a dohánygyárak marketingösztönzést adnak a kiskereskedőknek, és egyes becslések szerint évente akár tíz-húsz milliárd forintot is költhetnek a nyertes trafikosoknál. Vagyis ők már anélkül is milliókhoz juthatnak, hogy eladtak volna akár egy doboz cigarettát is. De hát Orbán Viktor jóvoltából az árrés is a háromszorosára emelkedik így utólag. Ki volt ez találva előre?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy viharos gyorsasággal huszonnégy óra alatt elfogadták a törvénymódosítást a közpénzek ellenőrzésének korlátozásáról, aminek következtében a nyilvánosság az eddiginél jóval kevesebb közérdekű adathoz juthat. Például a trafikkoncesszióról is. Netán éppen ezért volt olyan sietős?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az Európai Unió technikai problémákra hivatkozva leállította a Magyarországnak ítélt pályázati támogatások kifizetését. Elrontottunk valamit, vagy most isszuk meg a levét a kormányzat hepciáskodásának?

És végül beszéljük meg, hogy a parlament határozatban ítélte el az Európai Bizottság alelnökét a luxemburgi Viviane Redinget, amiért bírálta a magyar igazságszolgáltatást. Na ezt tegye ki az irodája falára. És mi vajon mit teszünk ki?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!