rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. május 14.



Bolgár György kérdései 2013. május 14-ei
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy dagad a trafikbotrány, és ezt a Fideszben is kezdik érezni. Egyrészt új pályázatokat írnak ki azok számára, akik húsz éve dolgoznak a trafikos kereskedelemben, de most nem nyertek, másrészt pályázat nélkül is adnak koncessziót azokon a településeken, ahol senki sem nyert és nem nyitna dohányboltot. Harmadrész Navracsics Tibor igazságügyi miniszter közölte, hogy nem szerencsés ha állami pályázatokon a döntéshozók a saját hozzátartozóikat hozzák helyzetbe. Önök is így fogalmaznának, hogy nem szerencsés? Egyébként pedig mi az, hogy a döntéshozók saját hozzátartozói? Hiszen a pályázati bíráló bizottságok tagjai ismeretlenek. Vagy netán mégis fideszes főnökök döntöttek? Arról már nem is szólva, hogy a trafikokban az újabb és újabb módosítások nyomán már lényegében bármit árulhatnak, nemcsak fagylaltot, hanem egy tervezett módosítás szerint az önkormányzatok engedélyt adhatnak arra, hogy élelmiszereket is árusítsanak a trafikokban. Most akkor mi a különbség a nemzeti dohányboltok és az eddigi élelmiszerboltok között? Az, hogy mások a tulajdonosok?

Következő témánk, hogy megbukott a 98 százalékos büntetőadó a strasbourgi emberi jogi bíróságon. A pert egy volt külügyminisztériumi tisztviselő nyerte meg, akit az Orbán-kormány hivatalba lépése után kirúgtak az állásából a végkielégítését pedig adóval elvették. Ennyit a jogállami intézkedésekről?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy már a parlamentben folytatják a Hajdú-BÉT ügyet, és a Bajnai Gordon elleni újabb támadássorozatot, mégpedig egy Fidesz-szóvivő után Kósa Lajos indult csatába tegnap. Vajon milyen eredményt várnak tőle?

És végül mi a véleményük arról, hogy bevezetik a szociális temetést a rászorulók számára, de feltételekkel. A Belügyminisztérium tervezete szerint a temettetőnek vállalnia kell a személyes közreműködést a temetésben. Például azt, hogy öltöztesse fel a halottat, ássa ki a sírt, vegyen részt a koporsó leengedésében és behantolásában. Morbid segély?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!