rss      tw      fb
Keres

Elszabadult jegyzőkönyvek

A Népszabadság csütörtöki számában azt írta: fél órával azután, hogy kihallgatták Borovszky Tímeát, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) beosztásából felfüggesztett esélyegyenlőségi főosztályvezetőjét, a kihallgatási jegyzőkönyv már a Kuruc.info nevű portálon volt.

A Népszabadság közölte: a jegyzőkönyvet a Budapesti Nyomozó Ügyészség faxgépéről küldték el "valahová". Skoda Gabriella, az ügyészség szóvivője a lapnak azt mondta: nincs befolyásuk arra, hogy a hivatalosan elfaxolt iratok hová kerülnek. "Bizonyos embereknek ki kell adni az iratokat, például iratismertetéskor" - jelezte a szóvivő, hozzátéve: így nem igazolható, hogy az ügyészség munkatársai "nyomták ki" illetékteleneknek a jegyzőkönyvet.

Ha nem a felelősök megkeresését vagy szabálytalanságok feltárását firtatjuk is, bár lehetne, óhatatlanul olyan benyomásunk keletkezhet a szóvivői közlés nyomán, mintha  közömbös lenne az ügyészség jó hírneve,  tekintélye, az intézmény iránti bizalom szempontjából, hogy jegyzőkönyvek illetéktelen kezekbe kerülhetnek, sőt a nagy nyilvánosság előtt landolhatnak, még ha úgymond nem is  igazolható, hogy az ügyészség munkatársai nyomták ki  ezeket az iratokat.

Ennyi tényleg elég? Elég ahhoz, hogy egy a jogaink védelmére,  az alkotmányos rendet sértő vagy veszélyeztető cselekmények  következetes üldözésére létrehozott szerv ilyen anomália láttán megnyugodjon?

És mi, állampolgárok vajon beérhetjük-e ennyivel?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!