rss      tw      fb
Keres

Emlékmű - MLP: máris megszegte ígéretét a Fidesz


MTI 2014. április 8., kedd 17:53

A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint máris megszegte ígéretét a Fidesz azzal, hogy elkezdte a „német megszállási emlékmű” építését.

A párt keddi, az MTI-hez is eljuttatott közleményében arra reagál, hogy a Kormányzati Információs Központ közölte: megkezdődtek a német megszállás áldozatainak tiszteletére állítandó budapesti emlékmű építésének munkálatai.

Az MLP felszólítja a kormányt, hogy „azonnal állítsa le a munkálatokat, adjon magyarázatot, miért szegte meg ígéretét, miért nem egyeztet társadalmi partnereivel, miért akarja meghamisítani a magyar múltat saját és a szélsőjobb szavazók szájíze szerint”.

Két nappal választási győzelme után a Fidesz máris megmutatja, mire számíthat a magyar társadalom a következő négy évben; a kampány után azonnal folytatódik az előző ciklus erőszakos hatalomgyakorlása - írták.

Az MLP elfogadhatatlannak tartja, hogy „a zsidó szervezeteknek tett ígérete ellenére a kormány megkezdte a Szabadság térre tervezett, a magyar történelmet elhazudó, minden jóérzésű magyar polgárt sértő megszállási emlékmű építését”.

Miközben Orbán Viktor egységes társadalomról beszél, éppen attól a lehetőségtől fosztja meg a magyar társadalmat, hogy közös nemzeti emlékezet alakuljon ki - hangsúlyozták.

Orbán Viktor korábban a Mazsihisznek levélben azt írta, hogy az emlékműről húsvét után újra egyeztet a zsidó szervezetek képviselőivel, most ezt az ígéretet megszegve üzenni akar a józan magyaroknak: senkinek a véleménye nem számít, csak az van, amit a kormány akar - olvasható az MLP közleményében.