rss      tw      fb
Keres

Rögtön az elején




Minthogy nem vagyok politikus, és ilyen irányú fantáziám sincs, ezért kíváncsian várom, mit tudnak kitalálni. Hogyan keveredik ki az eddig elvszerűen és következetesen politizáló DK-vezetés a miskolci szervezete által állított csapdából? Mert – ismerve a szereplők előtörténetét – feltételezem, hogy ki akar keveredni.


Amikor a DK miskolci szervezete csatlakozik Pásztor Albert, Miskolc volt rendőrkapitányának polgármesteri jelöléséhez, akkor azt a Pásztor Albertet támogatja, aki miatt az MSZP egyszer már felmosta a padlót Gyurcsány Ferenccel. Rasszista kijelentése miatt 2009-ben Gyurcsány le akarta váltani, de a pártja összefogott ellene, a leváltást vissza kellett csinálni. Gondolom, rossz érzés volt felmosórongynak lenni, ezért az emlék nem halványult.


De mit tud tenni ilyen helyzetben egy demokratikus párt? Követheti az orbáni receptet, és kizárhatja a pártból a miskolci szervezetet? Ha demokrata, akkor aligha. Belenyugodhat a miskolciak döntésébe, és Pásztor Albert mögé áll? Ha elvszerű, akkor aligha. Nos, itt ér véget a tudományom, ezért nem lettem politikus.


A DK politikusainak azonban meg kell találniuk a megfelelő választ, és most, az első esetnél kell megtalálniuk. Ahogy roskad össze az MSZP, és nő a DK népszerűsége, az őszinte csatlakozókon kívül egyre több patkány szalad át az MSZP süllyedő hajójáról. Várható tehát, hogy egyre-másra előbukkannak majd ilyesfajta konfliktusok, újra meg újra próbára fogják tenni a DK elvszerűségét.