rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. február 3.



Bolgár György kérdései a 2010. február harmadikai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor véleményeket kért hétfői évértékelőjéhez a Facebook közösségi portálon és már az első órákban többen keményen odamondogattak neki. Miért a kis keresetűeket sanyargatja, miért a gazdagoknak kedvez az új adórendszer? Miért futballstadionokat építünk? És így tovább. Majd hétfőn megválaszolja?

Másik témánk, hogy akár tízezer munkahely elvesztését is okozhatja a magánnyugdíjpénztári vagyon államosítása. A pénztárak mögött álló bankok és biztosítók pedig több milliárdos veszteséget szenvednek el. Nem baj?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Kormányzat Ellenőrzési Hivatal is rászállt a sukorói telekcsere ügyre és följelentést tett az ügyészségen hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt. Most állítólag Veres János és Oszkó Péter volt pénzügyminiszter a célpont. Egyidejűleg az Úszószövetség ellen is fellép a KEHI, állítólag 100 milliós szabálytalanságok miatt. Gyárfás Tamás meg van döbbenve.

Mi a véleményük továbbá arról, hogy benyújtotta az úgynevezett semmisségi törvényjavaslatot Balsai István fideszes képviselő a 2006 őszi rendőri intézkedések ügyében. E szerint semmisnek tekintendők azok az ítéletek, amelyek alapján kizárólag rendőri jelentés, illetve tanúvallomás képezte. A rendőr szava ezek szerint semmi?

Végül beszéljük meg, hogy több bejelentés ellenére nem foglalkozik Bayer Zsolt botrányos cikkével a Médiahatóság. Az esetleges törvénysértés ügyében ugyanis eljárás csak július 1-je után indítható. Addigra megváltozik a sajtó?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!