rss      tw      fb
Keres

Kötcsei találkozó - Orbán: helyre kell állítani a munka megbecsülését!

MTI 2011. június 5., vasárnap 17:04

A miniszterelnök szerint Magyarország háborúban áll az államadóssággal és a munkanélküliséggel, amit csak úgy nyerhet meg, ha helyreáll a munka megbecsülése. Orbán Viktor ezt a vasárnapi kötcsei találkozón mondta szóvivőjének tájékoztatása szerint.

Szijjártó Péter az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a kormányfő arra kérte a rendezvény résztvevőit, hogy az államadóssággal és a munkanélküliséggel zajló háborút vegyék komolyan, mert "ha mi nem győzzük le az államadósságot és a munkanélküliséget, akkor azok győzik le Magyarországot".

Orbán Viktor azt mondta, ezt a háborút egyetlen módon lehet megnyerni: a munka megbecsülésének helyreállításával, beleértve a kétkezi, fizikai munkát is - tette hozzá a miniszterelnök szóvivője.

Tájékoztatása szerint a zárt találkozón elhangzott, hogy az ország megújítása érdekében folytatni kell az adócsökkentést, a bürokrácia visszaszorítását, az Új Széchenyi Tervet, a munkavállalás feltételeinek könnyítését, és nagyszabású közmunkaprogramokat kell indítani.

A kilencedik kötcsei találkozót A nemzeti kormányzás első éve címmel tartották vasárnap. Szijjártó Péter és Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a rendezvényen Orbán Viktor mellett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter is értékeli a tavalyi választás óta eltelt időszakot.

A kötcsei "pikniket" 2004 óta rendezik meg fideszes politikusok és a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével a Somogy megyei településen; a tanácskozások nem nyilvánosak. A most vasárnapi azért lehetett a kilencedik találkozó, mert tavaly két alkalommal is megszervezték azt.