rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. április 28.

Bolgár György kérdései a 2010. április 28-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Sólyom László alig félórányi megbeszélés után felkérte Orbán Viktort a kormányalakításra. Ő pedig egyértelmű és jól hallható igennel válaszolt. Ahhoz képest, hogy Pokorni Zoltán tegnap megelőlegezte Sólyom távozását, a köztársasági elnök ünnepről és öröméről beszélt. Négy éve ezt nem tette. Orbán pedig megtisztelőnek nevezte, hogy tőle kap megbízást. Vajon miért mentek túl az udvariassági formákon? Ha igaz, hogy a Fidesz nem Sólyomot akarja a következő köztársasági elnöknek.

Másik témánk is ezzel kapcsolatos. Orbán Viktor tudniillik az elnöki palotában megismételte hogy a Fidesz nemzeti konzultációs heteket indítana a legfontosabb kérdések megvitatására. Hogy mennyivel csökkentsék az adókat? Vagy hogy mibe is kerülne ez az országnak?

Másfelől viszont Gyurcsány Ferenc is konzultálna, írta mai blogjában, a párt tagjaival arról, hogy mi a teendő az MSZP-ben. Tegnap a Kontra című műsorunkban Kende Péter jogász kemény szavakkal tanácsolta el Gyurcsány a politikától. De mit szólnak vajon a szocialisták?

Mi a véleményük ezenkívül arról, hogy a Népszabadság online Fidesz közeli offshore lovagokat sorol fel a nemzeti bank elnökének címzett Orbán megjegyzés nyomán. Köztük van állítólag a miniszteriszék-várományos Fellegi Tamás is.

És végül mit szólnak ahhoz, hogy az OTP-vezér Csányi Sándor MLSZ elnök akar lenni. Dőlni fog a pénz a magyar futballba? Kinek jó ez?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!