rss      tw      fb
Keres

Emelkedik a benzin ára, új 95-ös csúcs

Emeli bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ezzel a benzin ára új csúcsra kerül, a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Cséfalvay Zoltán: minél nagyobb hozzáadott értékű termelés valósuljon meg

A magyar gazdaságfejlesztés egyik célja, hogy minél inkább nagyobb hozzáadott értékű termelés valósuljon meg - hangsúlyozta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára hétfőn a 2012. évi első körös innovációs pályázatok megjelenéséről tartott sajtótájékoztatón a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

GYSEV: nem sérült a felüljáró szerkezete a szombathelyi robbanás miatt

Az elsődleges vizsgálatok eredménye szerint nem sérült meg Szombathelyen a Zanati úti aluljáróban történt robbanás miatt a vasúti híd - közölte a GYSEV Zrt. szóvivője hétfőn az MTI érdeklődésre.

Schmitt-ügy - Harrach: meglesz a következménye a fővárosi KDNP-elnök nyilatkozatának

Magánvéleményét közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) budapesti elnöke Schmitt Pál államfő ügyében; nyilatkozatának meglesz a következménye - mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője hétfőn újságírói kérdésre válaszolva, távozóban a Fidesz-KDNP frakcióüléséről.

Fazekas: a kormány kiemelt feladatának tekinti a helyi gazdálkodók támogatását

A kormány és a szaktárca kiemelt feladatának tekinti, hogy a helyi gazdálkodókat helyben megtermelt termékek előállítására ösztönözze, és elhárítsa az ezt akadályozó, korábban meghozott rendeleti és jogszabályi korlátokat - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a városi piac átadásán hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban.

Szakvélemény szerint a tapolcai sportcsarnok teljes tetőszerkezetét le kell cserélni

Az ügyben elkészült első szakvélemény szerint a februárban, egy vívóverseny közben megsérült tartógerenda miatt a tapolcai sportcsarnok teljes tetőszerkezetét le kell cserélni - közölte Császár László (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI érdeklődésére hétfőn.

Schmitt-ügy - Elmarad Lázár János sajtótájékoztatója

A Fidesz-frakció sajtófőnökének tájékoztatása szerint "egyéb okok miatt" elmarad Lázár János frakcióvezető 11 órára tervezett sajtótájékoztatója.

MSZP: drasztikus államosítást készít elő a járástörvény

Az MSZP szerint drasztikus államosítást készít elő a járások kialakításának előkészítéséről szóló, a parlamentnek pénteken benyújtott kormányjavaslat.

Népszabadság - Schmitt-ügy - Hámori József: a Semmelweis Egyetem szenátusa megvédte a tudomány hitelét

Hámori József neurobiológus akadémikus, az első Orbán-kormány nemzeti kulturális örökség minisztere szerint a Semmelweis Egyetem szenátusának "korrekt döntése" mindenképpen kedvező fejlemény az ügyben, hiszen ezzel megvédték a tudomány hitelét - erről Hámori József a Népszabadság hétfői számában beszélt.

Devizapiac - Erősödött a forint hétfőre

A térségbeli devizákkal együtt erősödött hétfőn délelőtt a forint a javuló világgazdasági kilátásoknak köszönhetően növekvő befektetői kockázatvállalási hajlandóság hatására.

Schmitt-ügy - Véget ért a Fidesz-KDNP frakciószövetség ülése

A Fidesz-KDNP frakciószövetség hétfői ülése tíz óra után néhány perccel véget ért, Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke - körülbelül félórás részvétele után - távozott a Képviselői Irodaházból.

Gyümölcsös ég Csomád és Veresegyház között

Nagy kiterjedésű tűzhöz riasztották a váci és a fővárosi tűzoltókat Csomád környékére, ahol egy gyümölcsös kapott lángra - közölte a Pest megyei katasztrófavédelmi szóvivő szombat este az MTI-vel.

Bizonytalan időre "bezár" a dunakeszi repülőtér

Éjféltől megszűnik a légi forgalom a dunakeszi repülőtér környékén, miután a helyi önkormányzat nem hosszabbította meg a létesítmény használatához szükséges tulajdonosi hozzájárulást - erősítette meg szombaton az MTI értesülését a város polgármestere, illetve a reptér üzembentartója.

Schmitt-ügy - Vona tragikomikusnak nevezte a helyzetet

Tragikomikusnak nevezte a Schmitt Pál államfő kisdoktorija körül kialakult helyzetet a Jobbik elnöke szombaton Medgyesegyházán, a párt és az Új Magyar Gárda Mozgalom közös fórumán.

Lakóházakat is veszélyeztet egy kerepesi erdőtűz

Kigyulladt az erdő Kerepesen, a Gyár utcában; a tűz a közeli házakat is veszélyezteti, az oltás nagy erőkkel folyik - közölte a Pest megyei katasztrófavédelmi szóvivő szombat este az MTI-vel.

Előzetesbe került a két lányt bódult állapotban megerőszakoló férfi

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a tanzániai férfit, aki a gyanú szerint egy hete egy budapesti szállodában társával együtt morfiummal elkábított és megerőszakolt két 17 éves lányt - értesült az MTI Hírcentrum szombaton.